Hlavní obsah

Ronaldo má ve smlouvě gigantickou výstupní klauzuli! Nad její výší se zatočí hlava

Londýn

Je neprodejný. Fotbalisty, na které skutečně sedí toto vyjádření, lze snad spočítat na prstech jedné ruky. O Cristianu Ronaldovi, portugalské megahvězdě Realu Madrid, to však platí ze všech nejvíc. Hráčův agent Jorge Mendes v rozhovoru pro britskou stanici BBC přiznal, že technicky i rychlostně skvěle vybavený útočník, jenž se v posledních letech přetahuje o titul nejlepšího hráče planety s Argentincem Lionelem Messim, má ve španělském klubu výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy liber (zhruba 36,8 miliardy korun)!

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid. Pro ostatní zájemce je prakticky neprodejný.

Článek

„Je to nejlepší hráč a sportovec na světě, nikdo se s ním nemůže rovnat. Jeho hodnota je téměř nevyčíslitelná, v kontraktu má výstupní klauzuli znějící na jednu miliardu liber. Kdyby se ho totiž z nějakých důvodů rozhodl zítra klub prodat za 300 miliónů, našel by se někdo, kdo by je zaplatil. Proto jedna miliarda," prohlásil Mendes a dodal, že jeho klient v Realu hodlá zůstat až do konce kariéry navzdory přetrvávajícímu eminentnímu zájmu jiných velkoklubů v čele s Manchesterem United.

Právě z Old Trafford přišel Ronaldo v roce 2009 za dosud rekordních 80 miliónů liber a od počátku svého působení v Galácticos sází královsky placený hráč, jenž má vlastní módní značku CR7, jeden gól za druhým. Loni dovedl Bílý balet k triumfu v Lize mistrů, Španělském poháru, Superpoháru i mistrovství světa klubů a získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských lig. Díky tomu minulý měsíc zvedl potřetí v kariéře nad hlavu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Ve čtvrtek třicetiletý Ronaldo má v Realu smlouvu do roku 2018. Delší dobu se psalo o tom, že v Madridu není zcela spokojený, Manchester přispěchal s nabídkou týdenní gáže 500 000 liber, ale Mendes všechny zákulisní spekulace o možné změně působiště jeho nejslavnějšího klienta rázně odmítl.

„Cristiano z Realu neodejde," zopakoval bývalý vlastník nočního klubu v Portu, který dnes zastupuje mimo jiné také Josého Mourinha, Radamela Falcaa, Ángela Di Maríu, Davida De Geu či Diega Costu. „Ano, (Cristiano) miluje Manchester United a jeho fanoušky, vždyť tam strávil šest let. Ale kariéru ukončí v Realu, jsem si tím jist."

Ukončí skutečně Cristiano Ronaldo kariéru v Realu Madrid?
Ano
37,8 %
Ne
62,2 %
Celkem hlasovalo 15539 čtenářů.

Reklama

Související témata: