Hlavní obsah

Kliďas Messi? Kdeže! Proti AS Řím chytil soupeře pod krkem a málem se s ním popral

Barcelona

Úspěšnou generálku na evropský Superpohár mají za sebou fotbalisté Barcelony. V utkání na domácím Camp Nou zdolali AS Řím hladce 3:0 a získali pro sebe tradiční Joan Gamper Trophy. Hodně vidět byla argentinská hvězda katalánského týmu Lionel Messi. Jednu branku vstřelila, ještě před tím ale měla velké štěstí, že jí rozhodčí neudělil červenou kartu za potyčku s obráncem Mapouem Yangou-M'biwou.

Lionel Messi se málem popral

 
Článek

Jakoby to k němu ani nesedělo. Za téměř všech okolností klidný Messi se tentokrát neudržel a v 35. minutě se za stavu 1:0 dostal do křížku s Yangou-M'biwou. Oba hráči se navzájem udeřili hlavami a frustrace Messiho pak pokračovala. Svého soka chytil pod krkem a odstrčil od sebe.

Sudí incident pozoroval s bezprostřední blízkosti a oběma kohoutům se rozhodl udělit jen žlutou kartu. Messi tak měl velké štěstí a i nadále nedostal v dresu Barcelony žádnou červenou kartu. Jediným vyloučením v jeho profesionální kariéře tak zůstává debut za Argentinu proti Maďarsku.

Messi pak ukázal i svou druhou tvář, když sedm minut poté střelou levačkou z hranice velkého vápna zvýšil na 2:0. Konečnou podobu výsledku dal ve druhém poločase parádní ranou z téměř třiceti metrů Ivan Rakitič.

Barcelona má nyní před sebou boj o evropský Superpohár, o který si jako vítěz Ligy mistrů zahraje v úterý s úřadujícím šampiónem Evropské ligy Sevillou. Následně ji čekají dva duely o španělský Superpohár, aby pak 23. srpna vstoupila do domácí soutěže.

Reklama

Související témata: