Hlavní obsah

Barcelona - R. Sociedad 4:0Barcelona potvrdila roli favorita, proti San Sebastianu se dvakrát trefil Neymar

Barcelona
Aktualizováno

Už šestý zápas v řadě vyhráli ve španělské lize fotbalisté Barcelony. Katalánský klub zdolal ve 13. kole v domácím prostředí San Sebastian 4:0 a na čele tabulky má čtyřbodový náskok na druhé Atlético Madrid, které porazilo zásluhou Griezmanna 1:0 Espaňol Barcelona.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Neymar oslavuje jeden ze svých gólů proti San Sebastianu.

Článek

Ve 13. minutě se po Suárezově dloubáku k hlavičce dostal Iniesta, jeho pokus ale mířil do tyče. O chvíli později ale Alves poslal přihrávku do vápna Neymarovi a brazilský útočník se nemýlil. Jeho reprezentační kolega Alves připravil i druhou branku Barcelony, tentokrát pro Suáreze, jenž v posledních sedmi soutěžních duelech dal 11 gólů.

I v druhém dějství se radovali domácí ze dvou branek. Po Mathieuově pasu zvýšil Neymar a zaznamenal 14. trefu v sezóně. V nastavení pak právě Neymar asistoval Messimu. Barcelona na domácím stadiónu porazila San Sebastian v posledních 18 ligových zápasech, z toho jedenáctkrát s čistým kontem.

Už ve třetí minutě duelu Atlética s Espaňolem otevřel skóre nejlepší střelec domácích Griezmann, který ve středu též dvěma góly rozhodl o výhře v Lize mistrů proti Galatasarayi Istanbul. Právě francouzský reprezentant společně s Viettem měli další šance, blízko gólu byli i Ferreira-Carrasco nebo Torres, další trefu ale Atlético nepřidalo. Svěřenci Diega Simeoneho vyhráli třetí ligový zápas za sebou.

V prvním poločase se Atléticu v souboji zranil portugalský záložník Tiago, následné vyšetření v nemocnici odhalilo zlomeninu pravé nohy.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:
FC Barcelona - San Sebastian 4:0 (22. a 53. Neymar, 41. Suárez, 90.+1 Messi)
Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:0 (3. Griezmann)
Málaga - Granada 2:2 (45. Charles, 57. Fornals - 83. El Arabi, 86. Rochina)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.