Hlavní obsah

Leganés - Barcelona 1:5Barcelona rozstřílela nováčka. Trefili se Messi, Neymar i Suárez

Madrid
Aktualizováno

Fotbalistům Barcelony střelecká forma z Ligy mistrů vydržela i v domácí soutěži. Po úterním sedmigólovém přídělu Celticu Glasgow porazili ve 4. kole španělské ligy nováčka CD Leganés na jeho hřišti 5:1.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Barcelonský Lionel Messi zahrává pokutový kop proti Leganés.

Článek

Znovu zářilo hvězdné útočné trio, které se podělilo o čtyři z pěti branek. Kanonádu otevřel Messi po Suárezově přihrávce, při druhém gólu si hráči role vyměnili a ještě do přestávky se trefil i Neymar.

Po faulu na brazilského útočníka proměnil Messi penaltu a dílo dokonal Rafinha parádní střelou z dálky. Až v závěru snížil z přímého kopu Gabriel.

Vysokou výhru si připsalo i Atlético Madrid, který porazilo 5:0 Gijón. Celek z hlavního města, za který se prosadili dvakrát Griezmann s Torresem a jednou Gameiro, tak navázal na předchozí vítězství 4:0 nad Celtou Vigo a navíc potřetí za sebou udržel čisté konto.

Sevilla nedokázala vyhrát na hřišti Eibaru, který uhájil remízu 1:1 i bez dvou vyloučených hráčů. Sevilla přitom vedla gólem Vietta, před poločasem navíc domácí dostali první červenou kartu. I v oslabení ale srovnali zásluhou Leona. V 86. minutě přišlo druhé vyloučení, ale Sevilla už na výhru nedosáhla.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Leganés - FC Barcelona 1:5 (80. Gabriel - 15. a 55. z pen. Messi, 31. Suárez, 44. Neymar, 64. Rafinha)
Atlético Madrid - Gijón 5:0 (2. a 31. Griezmann, 71. a 90.+1 z pen. Torres, 5. Gameiro)
Eibar - FC Sevilla 1:1 (64. Leon - 27. Vietto)
Las Palmas - Málaga 1:0 (10. Momo z pen.).

Reklama

Související témata: