Hlavní obsah

Čisté konto v tahu, ale třetí výhra v řadě. Kapitána Arsenalu odměnila pochvala od Beníteze

Newcastle

Teprve v nastavení přišel o čisté konto, tři body jsou ovšem důležitější. Česko-slovenský brankářský souboj mezi Petrem Čechem z Arsenalu a Martinem Dúbravkou z Newcastlu vyzněl ve fotbalové Premier League pro českého gólmana, který londýnskému celku pomohl na hřišti soupeře k vítězství 2:1. Gólem se na vítězství podílel i Özil, jenž odehrál jubilejní 200. soutěžní zápas v dresu Arsenalu.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech se zdraví s koučem Newcastlu Rafaelem Benitezem.

Článek

Duel Newcastlu s Arsenalem přineslo prodloužení sérií obou soupeřů. Zatímco domácí Magpies prohloubili své trápení v podobě třetí porážky za sebou, Arsenal naopak navázal na předešlé triumfy a potřetí v řadě slaví plný bodový zisk, byť herně ani tentokrát příliš nepřesvědčil.

Petr Čech znovu vedl Kanonýry s kapitánskou páskou. Pomalu už měl v hrsti první čisté konto v sezóně, jenže v čase 90+1 o bonus přišel. „Ztráta čistého konta samozřejmě trochu zamrzí, ale daleko důležitější jsou tři body. To bylo jediné, co mě zajímalo," ujišťuje Čech na své webové stránce. Po zápase ho pochválil i kouč soupeře Rafa Benítez, bývalý gólman.

Arsenal už je v tabulce sedmý. „Jsem spokojený. S vítězstvím. S naším výkonem. I se svým výkonem. Jedeme dál," usmívá se kapitán.

Kanonýři měli znatelnou optickou převahu. Vyhráli 12:4 na střely a 596:329 na přihrávky. Míč drželi 64 procent času. „Bohužel jsme z nadějných protiútoků nepřidali třetí gól, který by nám všechno pojistil," lituje Petr.

S hlavičkou Joselua si ještě Čech bravurně poradil, ale pár minut nato již v nastaveném čase na tvrdé zakončení hlavou v podání střídajícího Clarka neměl nárok. Ani tentokrát se tak kouč Unai Emery prvního čistého konta v novém působišti nedočkal.

Reklama

Související témata: