Hlavní obsah

Tottenham v utkání s Wiganem třikrát vyrovnal a získal bod

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu dokázali v 34. kole anglické ligy třikrát dotáhnout náskok Wiganu a z jeho hřiště si nakonec odvezli bod za remízu 3:3. Toto zaváhání však zkomplikovalo Tottenhamu snahu o účast v příštím ročníku Poháru UEFA, v němž letos došel do čtvrtfinále, odkud ho v týdnu vyřadila Sevilla. Nyní mu v tabulce patří osmá příčka; na šestý Bolton ztrácí pět bodů, ovšem odehrál o utkání méně.

Článek

Wigan, kterému stále hrozí sestup, se ujal vedení již po padesáti vteřinách hry díky Heskeyho hlavičce, ovšem již za tři minuty bylo vyrovnáno po brance Berbatova. Po půlhodině hry šli do vedení opět domácí zásluhou trefy Bainese, který tak oslavil svůj 150. start v lize.

Náskok však Wigan udržel opět jen pár minut, než z penalty skóroval Keane. Irskému útočníkovi se to povedlo i po změně stran, kdy odpověděl na branku svého krajana Kilbanea. Ten přesnou hlavičkou překonal gólmana Robinsona, který ani tentokrát do branky Tottenhamu nepustil Radka Černého.

Na páté místo v tabulce se dostali hráči Evertonu. Ti využili zaváhání Boltonu a sami uspěli v souboji s Charltonem. Výhru jim však zajistil až v druhé minutě nastaveného času střídající McFadden. Everton se s osmnáctým Charltonem dlouho trápil a nedokázal si poradit s jeho obranou. To se povedlo až obránci Lescottovi, ovšem v 89. minutě se prosadil nejlepší střelec hostů Bent a srovnal. Naději na bodový zisk však Charltonu vzal v nastavení McFadden ranou z voleje.

Anglie - 34. kolo:
Wigan - Tottenham 3:3 (1. Heskey, 30. Baines, 60. Kilbane - 35. z pen. a 68. Keane, 4. Berbatov), Everton - Charlton 2:1 (81. Lescott, 90+2. McFadden - 89. D. Bent).

Reklama

Související témata: