Hlavní obsah

Manchester bude muset zrušit turné po Malajsii

KUALA LUMPUR

Manchester United bude muset zrušit část asijského turné po Malajsii. Po nátlaku ze strany vedení Asijské fotbalové konfederace (AFC) a FIFA o tom rozhodlo vedení malajského svazu. Důvodem je kolize návštěvy anglického celku s finále mistrovství Asie.

Článek

"Musíme se podřídit názoru většiny asijské fotbalové rodiny. United prostě nemůžou v červenci přijet," řekl reportérům na tiskové konferenci šéf malajského fotbalu Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Rozhodnutí padlo po zasedání Asijské fotbalové konfederace, kde se proti turné Manchesteru po Malajsii postavil jak šéf AFC Mohamed Bin Hammám, tak nejvyšší muž FIFA Sepp Blatter. "Je to otázka tolerance a respektu. Copak je fotbal jen o penězích?" prohlásil Blatter, jehož slova se setkala s bouřlivým potleskem 45 zástupců asijských svazů.

"Není správné, aby evropské kluby hrály v Asii během nejprestižnějšího turnaje kontinentu. Budeme to ještě řešit s vedením anglické Fotbalové asociace a uděláme další opatření do budoucna," dodal.

Manchester se měl v rámci turné, při kterém navštíví Japonsko, Jižní Koreu a Čínu, představit v Malajsii 27. července. Pouhé dva dny před finále mistrovství Asie. "Fanoušci budou zklamaní, ale musíme poslechnout AFC. Nemyslím si ale, že je správné, aby někdo naší zemi nařizoval, jak oslavit velké výročí," řekl sekretář malajského svazu Ibrahim Saad. Čerstvý anglický mistr měl v Kuala Lumpuru odehrát exhibiční zápas v rámci oslav 50 let nezávislosti Malajsie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články