Hlavní obsah

Ochranka fotbalistů Tottenhamu dostane cenu za statečnost

LONDÝN

Dvaadvacet členů ochranky fotbalového Tottenhamu Hostpur, kteří při utkání čtvrtfinále Poháru UEFA v Seville zabránili krvavému střetu španělské policie s anglickými fanoušky, dostane od londýnské policie ocenění za statečnost. Zaměstnanci klubu budou dekorováni v poločasové přestávce nedělního závěrečného utkání Premier League s Manchesterem City na stadiónu White Hart Lane.

Článek

"Na vlastní oči jsem viděl, když španělské policie vyzbrojená štíty a obušky nastoupila na fanoušky Tottenhamu, klubová ochranka se postavila mezi obě skupiny a za cenu vlastního zdraví chránila příznivce. Snažili se oba tábory uklidnit a sami při tom utrpěli několik zranění," napsal v prohlášení důstojník londýnské policie Simon O'Brien. "To, co jsem viděl, lze jedině popsat jako čin statečného sebeobětování. Nebýt jich mohlo dojít k tragédii," dodal.

Incident se odehrál během čtvrtfinálového utkání Poháru UEFA, které španělský obhájce trofeje vyhrál v Seville 2:1 a po remíze 2:2 v londýnské odvetě postoupil do semifinále. V něm vyřadil Pamplonu a ve finále se ve středu utká s Espaňolem Barcelona.

Cena za statečnost se v Británii málokdy uděluje civilistům a podle agentury Reuters ji poprvé v historii dostanou členové ochranky fotbalového klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články