Hlavní obsah

Mourinhův pes možná hraje za West Ham, směje se Sun

LONDÝN

Zatímco britská veřejnost je stále otřesena únosem čtyřleté Maddie na dovolené v Portugalsku, naopak jedna známá portugalská rodina v Anglii pláče nad zmizením svého "člena rodiny". Při středeční návštěvě veterinářů u trenéra fotbalistů Chelsea Londýn José Mourinha se totiž zaběhl viník celého sporu, kvůli kterému slavný kouč skončil až na policii - yorkshirský teriér Gullit.

Článek

Celý příběh začal v úterý, kdy se služka rodiny Mourinhů rozhodla vzít malého Gullita na prohlídku k veterináři, protože se prý necítil dobře. Místní veterinář vzápětí zjistil, že psík nedávno opustil britské ostrovy a pak se zase vrátil bez patřičného veterinárního osvědčení a očkování. To je v Británii protizákonné, takže veterinář uvědomil patřičné úřady.

Už za pár hodin proto klepal u bytu Mourinhových pracovník veterinární správy v doprovodu policistů. Hlava rodiny ovšem byla zrovna na slavnostním večeru fotbalistů Chelsea a telefonicky jej přivolala manželka Tami, která se do jeho příjezdu zabarikádovala se psem i dětmi v ložnici. Když José Mourinho přijel a začal se vztekle dohadovat se strážníky o vydání psa, který měl být umístěn do karantény, značně vystresovaný Gullit se zaběhl kdovíkam. Mourinho pak kvůli maření úředního výkonu strávil nějaký čas na policejní stanici.

Kde může být ztracený psík Gullit podle deníku The Sun:
KurzMožnost
6:1V poháru pro vítěze FA Cupu
8:1Ve vlasech Michaela Essiena
10:1V koši s prádlem
15:1Jako neregistrovaný hraje za West Ham
20:1Cristiano Ronaldo ho má jako přívěšek na krku
50:1V psí boudě společně s Andrijem Ševčenkem
100:1Podepsal smlouvu s Blackburnem
150:1Řídí kamión s návěsem

Deník The Sun ihned přispěchal s několika notně humornými verzemi, kam mohl psík Gullit zmizet. Jako nejpravděpodobnější varianty uvádí, že se schoval v trofeji pro vítěze FA Cupu, o kterou budou fotbalisté Chelsea hrát v sobotu s Manchesterem United, nebo si hoví doma v koši s prádlem.

Ale také by mohl jako neregistrovaný hrát za West Ham, nebo ho nosí Cristiano Ronaldo z Manchesteru jako přívěšek na krku, smějí se redaktoři deníku. Jako šanci 50:1 pak vypsali možnost, že je Gullit schovaný v psí boudě společně s útočníkem Chelsea Andrijem Ševčenkem, kterému se střelecky nedaří. Další bláznivou teorií podle Sunu pak je, že podepsal smlouvu s Blackburnem, nebo řídí kamión s návěsem.

V rodině je kromě Gullita i Rijkaard

Malého teriéra, jenž dostal jméno po někdejším idolu nizozemského fotbalu Ruudu Gullitovi, koupili manželé Mourinhovi v březnu z prestižního britského chovu. Byl to dárek pro děti - desetiletou Matildu a šestiletého Josého juniora. Rodina má i dalšího psíka pojmenovaného po bývalé fotbalové hvězdě holandské reprezentace - Rijkaarda.

Reklama

Související témata: