Hlavní obsah

Obránce Bramble odešel z Newcastlu do Wiganu

Fotbalisty Wiganu posílí od nové sezóny obránce Titus Bramble. Pětadvacetiletý zadák v pondělí podpisem tříleté smlouvy zpečetil svůj přestup z Newcastlu, kde po příchodu nového trenéra Sama Allardyce neměl perspektivu. Do nového působiště odchází zdarma, protože mu v Newcastlu vyprší v létě smlouva a klub mu novou nenabídl.

Foto: AFP

Ilustrační fotografie

Článek

"Je to fantastický úlovek. Dodá nám do obrany hodně kvality i zkušenosti," řekl klubovému webu trenér Wiganu Chris Hutchings. Dodal, že o hráče musel soupeřit s několika dalšími anglickými týmy.

Urostlý stoper reprezentoval Anglii v mládežnických výběrech, přitom má po rodičích i občanství karibského státečku Monserrat, jinak podléhajícího Spojenému království. Newcastle za něj v létě 2002 neváhal zaplatit Ipswichi přes pět miliónů liber (asi 209 miliónů korun) a tehdejší trenér Bobby Robson z něj udělal jednu z opor týmu.

Experty byl sice Bramble označován za obrovský talent, ale postupem času se začal ze sestavy vytrácet. Jeho zápis v historii Newcastlu se nakonec zastavil na 105 ligových zápasech a třech vstřelených gólech.

Reklama

Související témata: