Hlavní obsah

Rosického se radoval z gólového návratu, už se těší na Slavii

LONDÝN

Návrat po měsíční pauze na trávník a navíc vstřelená branka do sítě Boltonu udělaly radost českému záložníkovi ve službách Arsenalu Tomáši Rosickému. Nyní už se reprezentační kapitán těší na úterní duel Ligy mistrů proti Slavii Praha a počítá, že by mohl nastoupit od začátku utkání.

Článek

Ještě ve středu nebyl připraven na zápas národního týmu v Mnichově, v němž si čeští fotbalisté senzační výhrou 3:0 nad Německem zajistili postup na evropský šampionát, ale ve čtvrtek již poprvé po zranění stehenního svalu trénoval s Arsenalem. "V pátek jsem zkusil předzápasový trénink a výrazné potíže jsem neměl. Byl jsem proto v nominaci na Bolton a trenér mě tam na poslední půlhodinu nakonec poslal," řekl Rosický pro své internetové stránky.

Do utkání s Boltonem nastoupil za bezbrankového stavu a s druhým střídajícím Theo Walcottem hru Arsenalu hodně oživili. Po přihrávce anglického mladíka završil Rosický v 80. minutě skóre na konečných 2:0.

Rosický: Pozor na brejky Slavie

Před úterním utkání český záložník očekává, že Slavia se bude soustředit více na defenzivu. "To ale dělá na našem stadiónu většina hostujících mužstev. Slavia má také ofenzivně laděné kraje zálohy a samozřejmě Standu Vlčka, kterému hra na brejky vyhovuje. Na to si musíme dát pozor," varoval před svým reprezentačním spoluhráčem.

Arsenal si podle něj nedovolí Slavii podcenit. "Slavia sbírá v Lize mistrů zkušenosti, ale každý dobře zná její výsledky s Ajaxem a Steauou Bukurešť. V Seville sice udělala několik chyb, za které krutě pykala, ale to jsou cenné zkušenosti pro další zápasy," řekl Rosický.

Někdejší hvězda Sparty už po losování říkala, že pražskému rivalovi účast v Lize mistrů přeje. "Slavii na to dlouho čekala a nyní má možnost náročnou soutěž okusit. A dobře to není jen pro Slavii, ale pro celý český fotbal, nemluvě o finančním přínosu. Od mala jsem byl veden k tomu, že zápasy se Slavii jsou vždy nejdůležitější, ale také k ní cítím respekt jako k soupeři, bez kterého by nám ty věčné souboje chyběly," prohlásil Rosický.

Reklama

Související témata: