Hlavní obsah

Arsenal otočil zápas s Aston Villou a pojistil vedení v tabulce

BIRMINGHAM/PRAHA

Na rozdíl pěti bodů odskočili fotbalisté Arsenalu na čele tabulky před svým pronásledovatelem z Manchesteru United po výhře nad Aston Villou 2:1. Gunners přitom od 14. minuty prohrávali po gólu Graiga Gardnera. Spoluhráči Tomáše Rosického vývoj zápasu otočili ještě do prvního poločasu brankami Flaminiho a Adebayora.

Článek

K radosti domácích fanoušků a trenéra Martina O´Neilla otevřel skóre ve 14. minutě Graig Gardner, který překonal Manuela Almuniu z bezprostřední blízkosti. Hosté se pustili do ofenzívy a jejich snaha se jim brzy vyplatila. Už devět minut po úvodní brance zápasu se totiž prosadil Mathieu Flamini. Na jeho dělovku zevnitř pokutového území nestačil brankář Carson včas zareagovat.

Tlak vedoucího týmu celé soutěže se i přes vstřelenou branku stupňoval. Ve 35. minutě si na centr Francouze Sagny naběhl Emmanuel Adebayor a v těsné blízkosti před domácím brankářem se tožský reprezentant nemýlil.

Do druhé půle vyběhli mnohem aktivněji hráči domácího týmu a svého známějšího soupeře přehrávali. Nejblíže gólu byli v 62. minutě, kdy břevno Almuniovy branky nastřelil Nor John Carew.

Snahu domácích o vstřelení vyrovnávacího gólu přišel podpořit i bývalý český reprezentant Patrik Berger. Obrana londýnského celku ale pracovala spolehlivě. Středoví hráči navíc rychle přistupovali k soupeři s míčem, čímž dostávali fotbalisty Aston Villy pod tlak. K nebezpečné hlavičce se i přesto dokázal propracovat znovu Carew. Míč ale skončil nad brankou.

Hosté si nakonec připsali tři body za vítězství a odskočili na rozdíl pěti bodů na čele tabulky Premier League před Manchester United, který svůj zápas odehraje v pondělí proti Fulhamu. Jedinou černou kaňkou bylo pro hosty zranění Běloruse Hleba, který musel střídat v průběhu druhého poločasu.

Výsledek 15. kola Premier League:
Aston Villa - Arsenal Londýn 1:2 (1:2)
Branky: 14. Gardner - 23. Flamini, 35. Adebayor

Reklama

Související témata: