Hlavní obsah

Trenér Ferguson nesmí dva zápasy na lavičku Manchesteru

LONDÝN

Dva zápasy na tribuně čekají trenéra fotbalistů Manchesteru United Alexe Fergusona. Disciplinární komise anglické Fotbalové asociace jej v pátek potrestala za urážky rozhodčího Marka Clattenburga během listopadového utkání s Boltonem zákazem vstupu na lavičku, navíc musí zaplatit pokutu pět tisíc liber (asi 185 tisíc korun).

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Skotský trenér v poločase utkání s Boltonem hrubě vynadal rozhodčímu, protože se mu nelíbilo posouzení některých sporných situací. Clattenburg vzápětí vykázal Fergusona do hlediště, a předznamenal tím jeho další osud. Zápasy na stadiónu West Hamu 29. prosince a doma s Birminghamem 1. ledna totiž bude Ferguson podle verdiktu FA sledovat zase jen z tribuny.

Pětašedesátiletý trenér se na páteční projednání svého případu nedostavil a raději se připravoval s týmem na nedělní zápas v Liverpoolu. Práva na obhajobu se vzdal a nechal si vyměřit trest na základě výpovědi rozhodčího a přepisu svého poločasového "proslovu", který podle videonahrávky sestavil expert na odezírání ze rtů.

Reklama

Související témata: