Hlavní obsah

Podle Fabregase je fotbalový Arsenal hladový po titulu

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté londýnského Arsenalu, mezi něž patří i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, oproti předsezónním prognózám vévodí tabulce anglické ligy. Podle jedné z hlavních postav mužstva, záložníka Francesce Fabregase, jsou Kanonýři rozhodnutí svou vynikající formu dokázat v druhé části soutěže především lidem, kteří jim nevěřili. Dvacetiletý Španěl to uvedl pro internetové vydání Telegraphu.

Článek

O šancích Kanonýrů se začalo vážně pochybovat po letním odchodu největší hvězdy klubu Thierry Henryho do španělské Barcelony. Trenér Arsene Wenger dlouhodobě spoléhá na mladý kádr a mnozí tomuto "týmu nadějí" pro tuto sezónu prorokovali slabé období, ve kterém nebude schopen konkurovat špičce ligy.

Od začátku ročníku ale Wengerova družina veškeré tyto prognózy spolehlivě vyvrací. V lize prohrál Fabregas a spol. jediné utkání s Middlesbrough 1:2 a vévodí tabulce s jednobodovým náskokem na poslední šampióny z Manchesteru United.

K hlavním tahounům londýnského mužstva patří středopolař Francesc Fabregas, který se v lize a domácích i evropských pohárech trefil do sítě soupeřů již jedenáctkrát. Španělský fotbalista internetovému Telegraphu potvrdil, že celý tým udělá vše proto, aby vybojoval titul, ze kterého se Kanonýři naposledy radovali v sezóně 2003/2004.

„Mužstvo je správně hladové a chce dokázat těm, kteří nám nevěřili, že se mýlili,“ řekl dvacetiletý mozek zálohy Arsenalu. Podle Fabregase chtějí Kanonýři v příštím roce pokořit několik met, ale získat ligový titul by bylo naprosto úžasné.

Odchod Henryho byl motivací 

Španělský talent se v minulé sezóně trefil pouze čtyřikrát, v novém ročníku pomohl svými trefami daleko více. „Mám mnohem větší zodpovědnost vůči týmu, než dříve,“ komentoval to Fabregas a dodal: „Když se podíváte na Arsenal před rokem nebo dvěmi, vidíte pouze Thierryho Henryho. Bylo to trochu, jako kdyby nikdo jiný neexistoval.“

„Když z klubu odešel, bylo pro každého z nás obrovskou výzvou dokázat, že jsme tým a skvělý klub,“ vysvětloval zlepšení mužstva z Emirates Stadium. „Dokonce i když nás opustí nejlepší hráč na světě, jsme schopní něčeho dosáhnout,“ uzavřel Fabregas.

Ve středu zavítá Arsenal na půdu překvapení podzimu Portsmouth, kde bude hájit své postavení v čele tabulky před Manchesterem United. Ten čeká souboj se Sunderlandem, který se po nadějném začátku propadl až na sestupové příčky. Sir Alex Ferguson se tak postaví proti svému bývalému svěřenci Keanovi na lavičce domácích.

Reklama

Související témata: