Hlavní obsah

Birmingham a Everton vypadly z Anglického poháru s třetiligovými soupeři

LONDÝN

Fotbalisté Birminghamu a Evertonu si ve třetím kole Anglického poháru neporadili se soupeři z třetí ligy. Birmingham v sobotu neuspěl na stadiónu Huddersfieldu, kde prohrál 1:2, šestý celek prvoligové tabulky Everton podlehl Oldhamu Athletic dokonce doma.

Článek

Do čtvrtého kola se však nepodívají ani další elitní týmy. Coventry se sice v druhé lize hodně trápí, ale v Blackburnu nastřílelo favorizovaným domácím hráčům čtyři góly, jiný druholigový celek Sheffield United zase dokázal vyřadit Bolton. V duelu týmů z nejvyšší soutěže uspěl Wigan, který vyhrál v Sunderlandu 3:0, Manchester United postoupil na úkor Aston Villy díky brankám Cristiana Ronalda a střídajícího Wayna Rooneyho v závěrečné desetiminutovce.

Obhájci trofeje z Chelsea se štěstím přešli přes londýnské rivaly z Queens Park Rangers. Jediný gól zápasu vstřelil s přispěním soupeřova brankáře Campa v 29. minutě Pizarro. V brance Chelsea udržel čisté konto Portugalec Hilário, už v úterním semifinále Ligového poháru proti Evertonu by ho ale mohl vystřídat uzdravený Petr Čech, jenž si v předvánočním zápase v Blackburnu pohmoždil bok. "Gólmani (Čech a Carlo Cudicini) jsou na tom ze zraněných asi nejlíp," uvedl trenér Avram Grant.

Únorový soupeř Slavie v Poháru UEFA Tottenham remizoval s Readingem 2:2 a čeká ho opakovaný zápas. Oba góly domácích dal Berbatov, druhý z nich z penalty.

Tottenham nastoupil v sestavě: Robinson - Chimbonda, I Jong-pchjo, Dawson, King - Malbranque (79. Huddlestone), Zokora, Jenas, Lennon - Berbatov, Keane (64. Taarabt).

FA Cup - z výsledků 3. kola:
Blackburn - Coventry (II) 1:4, Bolton - Sheffield United (II) 0:1, Huddersfield (III) - Birmingham 2:1, Everton - Oldham (III) 0:1, Sunderland - Wigan 0:3, Bristol (II) - Middlesbrough 1:2, Chelsea - Queens Park Rangers (II) 1:0, Ipswich (II) - Portsmouth 0:1, Tottenham - Reading 2:2, West Ham - Manchester City 0:0.

Reklama

Související témata: