Hlavní obsah

V Anglii budou vyšetřovat potyčku hráčů Arsenalu v Carling Cupu

LONDÝN

Během zápasu anglického Carling Cupu mezi londýnskými celky Tottenhamem a Arsenalem se dostali do potyčky Emmanuel Adebayor a jeho spoluhráč v dresu Arsenalu Nicklas Bendtner. Adebayor ukončil mizerné představení Kanonýrů na Emirates stadium neuvěřitelnou srážkou s Bendtnerem, při níž se zdálo, že udělá z Dánovy hlavy ořech.

Článek

Kanonýři prohráli 1:5 a do finále tak postoupil Tottenham, v jehož dresu opět nastoupil český brankář Radek Černý a několika vynikajícími zákroky pomohl Kohoutům k postupu do finále. Tomáš Rosický z Arsenalu nebyl ani na lavičce náhradníků.

V závěru utkání si Nicklas Bendtner vyměnil několik rozlobených slov s kapitánem týmu Williamem Gallasem a poté se dostal do potyčky také se střelcem jediného gólu Arsenalu Adebayorem. Manažer Kanonýrů Arsene Wenger řekl, že neviděl co se stalo a v rozhovoru po utkání na otázku týkající se zmíněného incidentu odpověděl: „Nevím o čem to mluvíte.“

Ztratili jsme náš klid, řekl Gallas

Gallas řekl, že hráči ví, že udělali chybu a že budou muset vysvětlit co se událo. „Já nevím přesně co se stalo. Myslím si, že každý byl rozladěný výsledkem. Bylo velice těžké akceptovat výsledek,“ pokračoval Francouz pro deník The Sun. „Oba jsou mladí a nervózní, ale musí to pochopit. Ztratili jsme náš klid,“ dokončil Gallas.

Rozhodčí Howard Webb hovořil k oběma hráčům, ale tresty neudělil. Hříšníci však mohou mít potíže s Anglickou fotbalovou asociací. Jejich konání bude hodnotit disciplinární komise.

V odpoledních hodinách se Adebayor Bendtnerovi omluvil. "Oba jsme vznětliví. Byla to chyba. Omlouvám se," kál se Adebayor na oficiálních stránkách Arsenalu a pokračoval: "Měli jsme být více v klidu. Omlouvám se za rozmíšku se svým spoluhráčem Nicklasem."

Wengerův mladý tým byl smeten pod lavinou gólů Jenase, Keana, Lennona, Malbranqua a vlastní branky Bendtnera. S výsledkem byl velmi spokojen trenér Kohoutů Juande Ramos. „Dostat se do finále tak krátce poté, co jsem přišel do klubu, je fantastický úspěch,“ řekl spokojený manažer Tottenhamu.

„Jsou velkým klubem v Evropě a jsou ze stejného města. Když přidáme skóre a fakt, že jsme je porazili po strašně dlouhé době, tak je to vynikající pocit,“ řekl na adresu Arsenalu španělský kouč. Jeho protějšek v úterý po zápase ještě řekl: „Výsledek je brutální, ale neodpovídá tomu, co jsem viděl dnes večer na trávníku.“

Tottenham, který bude hrát v Poháru UEFA s pražskou Slavií, nastoupil v této sestavě:
Černý - Chimbonda, Dawson, King, Lee - Lennon (74. Huddlestone), Jenas, Tainio, Malbranque - Keane (64. Boateng), Berbatov (64. Defoe).

Reklama

Související témata: