Hlavní obsah

Je Součkovo zranění vážné? Kouč Moyes neskrývá obavy

Liverpool/Praha
Aktualizováno

Český fotbalista ve službách West Hamu Tomáš Souček se v pondělním utkání 27. kola Premier League proti Liverpoolu zranil a duel nedohrál. Kouč David Moyes ho ze hřiště stáhl krátce po začátku druhého poločasu. Kladiváři slibně rozjetý zápas prohráli 2:3 a trenér hostů odpovídal i dotazy ohledně zdravotního stavu českého legionáře. „Rád bych řekl, že jsme ho stáhli jen preventivně, ale bohužel tomu tak není,“ naznačil Moyes, že se jedná o vážnější problém. Teď se ukázalo, že bude Souček chybět Kladivářům nejspíš v následujících třech týdnech.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Záložník West Hamu Tomáš Souček (čtvrtý zprava) v hlavičkovém souboji s fotbalistou Liverpoolu Sadiem Maném.

Článek

Souček, který je ve West Hamu na hostování z pražské Slavie, hrací plochu opustil v 47. minutě a nahradil ho španělský fotbalista Pablo Fornals.

Rodák z Havlíčkova Brodu se zranil těsně před pauzou při souboji s Alexandrem-Arnoldem, když šel do skluzu. Svalový problém na noze ho limitoval v pohybu, po přestávce to ještě zkusil, ale pokynem směrem k lavičce záhy naznačoval, že bude muset ze hřiště.

Podle posledních zpráv by mělo jít o problém s přitahovačem na pravé noze. „Zranil se těsně před poločasem. V první půli hrál báječně," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Moyes.

„Pro druhý poločas to pro nás byla obrovská ztráta, chyběl nám. Doufám, že bude v pořádku, ale vypadá to na tříslo, nebo přitahovač," dodal šestapadesátiletý Skot. „Rád bych řekl, že jsme ho stáhli jen preventivně, ale bohužel tomu tak není," naznačoval Moyes, že jde o závažnější problém. "Pokusil se dát dohromady na druhý poločas a mysleli jsme, že s trochou štěstí by to mohl překonat, ale nešlo to."

West Ham bez zraněného českého záložníka lídrovi anglické ligy vzdoroval statečně a ještě v 67. minutě vedl 2:1. Nakonec ale favorit otočil zápas na 3:2. Kladiváři tak nadále zůstávají na sestupové 18. příčce.

V úterý odpoledne pak agentura ČTK zveřejnila špatnou zprávu. Souček podle ní vypadne ze sestavy West Hamu nespíš na následující tři týdny.

Reklama