Hlavní obsah

Ronaldo se má stát největším boháčem v anglickém fotbale

MANCHESTER

Cristiano Ronaldo se chystá k podpisu rekordní smlouvy. Vedení Manchesteru United podle nedělníku News of the World portugalskému útočníkovi nabídlo šestiletou smlouvu na neuvěřitelných 44 miliónů liber, což by z dvaadvacetiletého kanonýra udělalo s platem 140 000 liber týdně (asi 4,8 miliónu korun) nejlépe placeného fotbalistu v historii Premier League.

Článek

Ronaldo si novou smlouvu vysloužil fantastickými výkony v posledních dvou letech. Jen v právě probíhající sezóně v 28 zápasech za United vstřelil 27 gólů a je na nejlepší cestě překonat klubový rekord legendárního George Besta, který v jedné sezóně dal 33 branek.

Se severoirským kanonýrem však Ronaldo nemá společné jen skvělé fotbalové umění. Stejně jako již zesnulý Best i portugalská hvězda si umí užívat peněz. Jak v jízlivé narážce na Ronaldovy loňské bouřlivé večírky poznamenal News of the World, nyní si Ronaldo může zaplatit 900 prostitutek týdně.

Za roční gáži si také může pořídit třeba 50 vozů Bentley Convertible za 149 000 liber (asi pět miliónů korun). Jeden takový už v Ronaldově garáži stojí a je jeho velkou láskou. Vedle něj si fotbalista na "pojíždění po městě" obstaral Audi R8 za 60 000 liber a nedávno koupil své nemocné matce mercedes za 25 000 liber.

Ronaldo předčí dosavadní boháče

S novým kontraktem předčí Ronaldo dosavadní největší boháče Premier League. Obránce John Terry si přijde na 130 000 liber týdně, jeho spoluhráči z Chelsea Michael Ballack a Andrej Ševčenko na 121 000 a Steven Gerrard z Liverpoolu na 115 000.

Trenér Alex Ferguson nejprve zvažoval, že Ronaldovi zvýší plat jen v případě, že nastřílí v Premier League minimálně 30 branek. Nakonec ale změnil názor a rozhodl se udělat okamžitě vše pro to, aby mladý Portugalec zůstal na Old Trafford a neutekl do Realu Madrid.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články