Hlavní obsah

Z FA Cupu vypadl i Middlesbrough, Bednářův West Bromwich postupuje

LONDÝN

Po sobotním vyřazení Manchesteru United a Chelsea se v neděli ve čtvrtfinále Anglického poháru zrodil další překvapivý výsledek. Druholigový Cardiff bez větších problémů vyhrál 2:0 na hřišti trápícího se celku Premier League Middlesbrough a zajistil si účast v semifinále ve Wembley. West Bromwich Albion v sestavě s Romanem Bednářem zase rozstřílel Bristol Rovers vysoko 5:1 a je tak posledním semifinalistou FA Cupu.

Článek

Už nyní je jisté, že mezi nejlepšími čtyřmi týmy Anglického poháru bude pouze jediný tým z Premier League: Portsmouth, který po penaltě na Milana Baroše vyřadil Manchester. Chelsea vypadla s druholigovým Barnsley.

Ve druhém nedělním a zároveň posledním čtvrtfinálovém zápase anglického FA Cupu zavítal na hřiště třetiligového Bristolu Rovers druholigový celek West Bromwich Albion. Za ten v základní sestavě opět nastoupil český útočník Roman Bednář a důvod k radosti měl již v 16. minutě. Právě po jeho střele se k míči dostal Morrison a ranou do horní části branky poslal WBA do vedení. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval po půl hodině hry střelou z 18 metrů Miller.

Domácí však nesložili zbraně a takřka v zápětí se jim podařilo snížit zásluhou Colese, který se prosadil pravou nohou po rohovém copu Campbella. V 63. minutě hřiště opustil Bednář a jeho místo zaujal Phillips. Na 3:1 pro WBA zvýšil opět Miller, když se trefil levou nohou ze středu pokutového území. Další branku hostů přidal v 69. minutě Phillips. V 85. minutě završil hattrick Miller a hlavně jeho zásluhou zvítězili hráči West Brom vysoko 5:1.

Čtvrtfinále FA Cupu:
Middlesbrough - Cardiff (II) 0:2 (9. Whittingham, 23. Johnson), Bristol Rovers (III) - West Bromwich Albion 1:5 (31. Coles - 16. Morrison, 30., 69. a 85. Miller, 73. Phillips)

Reklama

Související témata: