Hlavní obsah

Beckham je nadšený z Capella na lavičce Anglie

LONDÝN/PRAHA

Nový kouč Albionu Fabio Capello může Davidu Beckhamovi dopomoci ke 100. startu v reprezentaci. Současného hráče LA Galaxy totiž nominoval k přípravnému středečnímu duelu před ME ve Švýcarsku a Rakousku, které Anglie odehraje v Paříži proti domácí Francii. „Nyní máme trenéra, který ví, jak vytěžit maximum z talentovaných hráčů, kterými náš národní tým disponuje,“ řekl na adresu Capella Beckham.

Článek

Poprvé od doby, kdy spolu působili v Realu Madrid se Beckham viděl s trenérem Capellem v pondělí při týmovém tréninku v Londýně. „Potřásli jsme si rukou, bylo příjemné ho vidět. Při našem posledním shledání jsme spolu slavili na Santiago Bernabeu,“ připomněl svůj poslední start v dresu Bílého baletu v roce 2007 Beckham.

Bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid věří, že pod Capellem může anglický národní tým opět rozkvést. „Bez pochyby se jedná o správnou osobu na správném místě. Má své vlastní názory. Ví, jak by měly týmy hrát. To je přesně to, co Anglie potřebuje. Je nutné získat zpět ztracenou sebedůvěru,“ proklamuje Beckham.

Nutnost využití potenciálu

„Je to velká potíž, když si řekneme, jak bychom měli hrát a na hřišti náš potenciál potom nedokážeme patřičně využít. Máme hráče, kteří patří k těm nejtalentovanějším na světě, bohužel je to ale o tom potenciálu, který nedokáže zužitkovat,“ smutní hvězda LA Galaxy o současném národním týmu.

Beckham se v utkání proti Francii může stát celkově pátým anglickým fotbalistou, který v národním dresu dosáhne magického stého zápasu. Ve svých 99 utkáních v reprezentačním dresu dokázala ikona současného světového fotbalu vstřelit sedmnáct gólů.

Reklama

Související témata: