Hlavní obsah

Baroš chce své střelecké schopnosti předvést ve finále FA Cupu

LONDÝN/PRAHA

Pravděpodobně poslední zápas v dresu Portsmouthu čeká českého útočníka Milana Baroše, který se bude bít se svými spoluhráči s druholigovým Cardiffem o FA Cup ve finále ve Wembley. Forvardovi reprezentačního výběru totiž končí po sezóně hostování v anglickém týmu a vrátí se zpět do francouzského Lyonu.

Článek

„Zasloužíme si být ve finále. Hráli jsme dobrý fotbal a jsme připraveni svou práci dokončit,“ citovala Barošova slova stránka fifa.com. „Máme sebevědomí na to, abychom na konci zvedli trofej nad hlavu,“ je před sobotním finále optimistický Baroš.

Osobní radost v dresu osmého týmu anglické ligy však ještě nezažil - za patnáct zápasů se mu nepodařilo rozvlnit síť. O víkendu ale bude mít možnost. Nejúspěšnější útočník Portsmouthu Jermain Defoe totiž opět nemůže nastoupit, protože soutěž hrál již za Tottenham.

„Nikdy jsem nepřestal věřit ve své střelecké schopnosti a finále FA Cupu by mohl být dobrý zápas k tomu, abych své prokletí prolomil,“ doufá šestadvacetiletý Baroš. „Jsem přesvědčen o tom, že góly opět přijdou. Když si před každým zápasem říkáte: Musíš dát gól, musíš dát gól, většinou se vám skórovat nepodaří,“ nenechává se český reprezentant rozhodit svou špatnou bilancí.

Jeden zápas od Evropy

„Když jsem přišel do Portsmouthu, chtěl jsem klubu pomoci dostat se do Evropy. K tomu nám teď chybí jediný zápas,“ těší nejlepšího střelce evropského šampionátu z roku 2004. Jeho tým se ale v posledních kolech Premier League potýkal se špatnou formou. Pět kol v řadě se jim nepodařilo vyhrát, v posledních třech zápasech dokonce nevstřelili ani jednu branku.

Na cestě do finále se Portsmouthu podařilo přehrát skvěle hrající Manchester United a v dalším kole svěřenci Harryho Redknappa porazili West Bromwich Albion, za který hraje další český útočník - Roman Bednář. WBA ale zklamaný určitě není, tým si splnil svůj hlavní předsezónní cíl a postoupil do Premier League. Cardiff měl cestu do finále snazší, v cestě mu stálo z prvoligových týmů pouze Middlesbrough.

Finále FA Cupu mezi Portsmouthem a Cardiffem, třináctým týmem druhé nejvyšší anglické soutěže, se hraje v sobotu od 16 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.