Hlavní obsah

Baroš se na přestup nechystá, připojí se k Lyonu

PRAHA

Fotbalový útočník Milan Baroš podle všeho na britských ostrovech v následující sezóně nezakotví. Ve francouzském Lyonu, kde má vítěz Ligy mistrů ze sezóny 2004/05 platnou smlouvu, se má hlásit k přípravě na nový ročník Ligue 1. „Milan se připojí k mužstvu Lyonu 14. července na předsezónní soustředění,“ řekl Sport.cz Barošův agent Pavel Paska s tím, že se blíže k situaci nemůže vyjadřovat.

Článek

Milan Baroš strávil poslední půlrok na hostování v anglickém Portsmouthu. Zvolil raději hostování znovu v Anglii, než aby se bil o základní sestavu v mistrovském Lyonu. Tam si drželi silné pozice v útoku hvězdy Karim Benzema, Fred a Sidney Govou. Pakliže střelec jednatřiceti gólů v reprezentaci nenajde angažmá v jiném klubu, tvrdý boj o základní jedenáctku jej nemine.

Bezprostředně po skončené sezóně se zdál návrat Baroše do Lyonu jako ne příliš reálný, situace se změnila po výměně kouče u týmu několikanásobného francouzského mistra. V klubu, který posledních sedm let kraluje francouzské lize skončil Alain Perrin, jeho místo minulý týden zaujal Claude Puel.

Sedmačtyřicetiletý trenér chce dát Barošovi šanci a vzkázal mu, že s ním počítá na začátku přípravy 14. července. Ostrouhají tak zřejmě zájemci o služby českého reprezentanta. Mezi nejžhavější se v poslední době zařadily anglické kluby Bolton a nováček Premier League West Bromwich Albion, v jehož kádru už jsou dva čeští hráči - útočník Roman Bednář a explzeňský gólman Michal Daněk.

Baroš nestřílí góly

V dresu Pompey nastoupil na jaře vigantický rodák k šestnácti zápasům, ani jednou se mu ovšem nepodařilo rozvlnit síť soupeře. Přesto na konci ročníku slavil s týmem zisk cenného FA Cupu. Na evropském šampionátu se Barošovi také příliš nevedlo. V dresu české reprezentace nastoupil jen k jedinému utkání, při prohře 1:3 proti Portugalsku odehrál celý zápas.

Baroš se navíc v posledních dnech znovu ocitl v zájmu českých bulvárních médií. Poté, co byl nařčen, že po neúspěšném šampionátu v Rakousku a Švýcarsku urážel hlavního kouče reprezentace Karla Brücknera, se musel bývalý hráč Liverpoolu proti těmto tvrzením ohradit. „Trenére, zdravím Vás. To, co je v novinách, je smutné a není to pravda! Tohle bych si nikdy nedovolil,“ poslal v smsce bývalému kouči národního týmu Baroš.

Reklama

Související témata: