Hlavní obsah

Brankář Čech se upsal londýnské Chelsea na dalších pět let

PRAHA

Fotbalový brankář české reprezentace Petr Čech si alespoň trochu spravil náladu po nevydařeném Euru v Rakousku a Švýcarsku a s vedením londýnského klubu Chelsea FC prodloužil smlouvu o dalších pět let. "Prodloužení mé smlouvy v Chelsea beru jako obrovskou čest a také jako ocenění mojí dosavadní práce v klubu,“ řekl na svých webových stránkách gólman Čech, který se tak týmu ze Stamford Bridge upsal do roku 2013.

Článek

Česká fotbalová jednička působí v londýnském klubu od roku 2004, kdy přestoupila z francouzského Rennes. „Chelsea mi od prvního momentu přirostla k srdci. A to díky mým spoluhráčům, lidem, kteří v klubu pracují, a samozřejmě také díky skvělým fanouškům,“ doplnil Čech, kterému se s Chelsea v minulém ročníku ještě pod vedením izraelského kouče Avrama Granta nepodařilo dosáhnout jak na titul v anglické Premier League, tak na prvenství v Lize Mistrů. V obou případech ho předstihl jeho anglický rival Manchester United.

Čechův sen o zisku premiérové titulu v Lize mistrů právě s londýnským klubem tak může pokračovat. „Při svém prvním rozhovoru po příchodu do Chelsea v roce 2004 jsem řekl, že hrát za jeden z nejlepších klubů světa a v nejlepší lize na světě je mým splněným snem. Nyní jsem velice rád, že tento můj sen bude pokračovat. Osobně se již nemůžu dočkat začátku nové sezóny, která, pevně věřím, bude pro nás všechny velice úspěšná.“

Scolari: Čech je nejlepší brankář na světě

Nyní v Chelsea povede plzeňského odchovance bývalý kouč Portugalska Luiz Felipe Scolari, kterého pojištění si brankářského klenotu rozhodně potěšilo. „Z mého pohledu to je nejlepší brankář na světě, už proto jsem rád, že v klubu i nadále zůstane. Jsem opravdu nadšený, že v Chelsea prodloužil smlouvu,“ řekl pro BBC nový kouč Blues Scolari.

Brankář, kterého Mezinárodní asociace sportovních novinářů ohodnotila jako nejlepšího gólmana roku 2007, na sebe na Britských ostrovech upoutal pozornost již ve své první sezóně v Premier Legaue. To se mu podařilo udržet jednadvacet čistých kont a navíc 1024 minut po sobě neobdržel branku, za což si po sezóně vysloužil ocenění Zlaté rukavice pro brankáře Premier League s nejvyšším počtem dosažených čistých kont.

„Myslím si, že každý souhlasí se Scolariho tvrzením, že Petr je nejlepším brankářem na světě. Proto jsme velmi rádi, že s námi Petr spojil svou budoucnost,“ přidal svůj kompliment na goal.com výkonný ředitel Chelsea Peter Kenyon. „Byl klíčovým mužem úspěchů, kterých klub v posledních čtyřech letech dosáhl. Za tu dobu se ukázal také jako velký profesionál, skvělý reprezentant klubu na hřišti i mimo něj,“ dodal Kenyon.

Reklama

Související témata: