Hlavní obsah

V Anglii se schyluje k výměně reprezentantů, Finnan za Barryho

BIRMINGHAM

Nečekaného rozuzlení se patrně dočká přestup anglického fotbalisty Garretha Barryho z Aston Villy do Liverpoolu. Sedmadvacetiletý záložník si chtěl na vedení svého klubu přestup vyvzdorovat, přesto se už zdálo, že nepochodí. Kluby ale opět začaly jednat a když nabídl Liverpool odstupné 17,5 miliónu liber (asi 532 miliónů korun) plus irského obránce Steva Finnana, Aston Villa podle deníku The Guardian kývla.

Článek

Poslední tři měsíce přitom stránky novin plnily spíše slovní přestřelky trenéra Aston Villy Martina O'Neilla s liverpoolským protějškem Rafaelem Benítezem i se samotným hráčem. O'Neill obviňoval Beníteze z ovlivňování hráčova rozhodnutí, Barryho samotného pak z nedostatku loajality.

Birminghamský klub dosud o přestupu svého špílmachra nechtěl ani slyšet. Ze stolu smetl podle listu hned čtyři nabídky, i když každá z nich překračovala 10 miliónů liber. Když Barryho zaječí úmysly na jaře podpořil i tehdejší spoluhráč Patrik Berger, rozloučil se naštvaný trenér Aston Villy Martin O'Neill s českým záložníkem ještě před koncem smlouvy.

Frustrovaný Barry se nakonec musel zapojit do letní přípravy s Aston Villou, v níž byl záhy přeřazen do rezervního týmu. Ani tam ale neměl klid. Hned při prvním zápase za B-tým jej fanoušci vypískali. Navíc v novinovém rozhovoru hráč kritizoval O'Neillovy kroky, jenže místo slitování se od trenéra dočkal pokuty ve výši dvou týdenních platů.

Nakonec se vysvobození zřejmě dočká. Liverpool se pustil tento týden do velkého utrácení a i když dal 20 miliónů liber za útočníka Robbieho Keana, zbylo mu i na Barryho. Chybějící půlmilión do požadovaných 18 pak dorovnal dvaatřicetiletým obráncem Finnanem a dohoda byla podle Guardianu na světě. Nyní prý zbývá jen doladit detaily.

Reklama

Související témata: