Hlavní obsah

Krize Tottenhamu pokračuje, Kohouti prohráli s Aston Villou

LONDÝN/PRAHA

Krize Tottenhamu Hotspur pokračuje. Po remíze na hřišti Chelsea vše nasvědčovalo tomu, že by se mohl londýnský celek nadechovat k lepším výsledkům, prohra 1:2 na domácím stadiónu s Aston Villou však dává tušit opak. Skóre zápasu otevřel už v 5. minutě Reo-Coker. Po přestávce zvyšoval náskok Ashley Young. Za domácí snižoval v 87. minutě Bent. Aston Villa se vítězstvím posunula na čtvrté místo soutěže, Tottenham zůstává poslední.

Článek

Kohouti z Tottenhamu zažívají jeden z nejhorších vstupů do sezóny. Před zápasem na domácím White Hart Lane proti Aston Ville figurovali s jediným bodem na poslední příčce celé soutěže. Ten vybojovali v předchozím kole na Stamford Bridge proti Chelsea. Na tento bodový úspěch chtěli fotbalisté Tottenhamu navázat. Hostující Villans se mohli v případě vítězství posunout až na čtvrté místo tabulky před největší překvapení dosavadního průběhu Premier League Hull.

Ke svému cíli se Aston Villa posunula velmi záhy, když se v páté minutě na levé straně uvolnil Ashley Young a poslal přízemní centr před bránu. Do šestnáctky se vřítili hned dva neobsazení hráči Villans. K míči se nakonec dostal Nigel Reo-Coker, který střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

V první půli brankář Gomes zářil

Kohouti se snažili, na jejich kopačky se však přilepila nervozita spojená s neschopností plynulejší kombinace. Několik náznaků k výpadu zneškodnila pozorná obrana hostů. Uhodit mohlo naopak na druhé straně. Na začátku 23. minuty si na nebezpečný centr naskočil Gareth Barry, jehož hlavička do protipohybu brankáře Gomese směřovala jasně do brány. Nová brazilská posila v rukavicích ale s vypjetím všech sil míč vyrazila.

Podobný zákrok se podařil Gomesovi hned v následující minutě, když vyrazil pohotovou hlavičku Agbonlahora.

Smůla domácích pokračovala i nadále. Po jednom z tvrdých soubojů musel kvůli zranění nohy odstoupit chorvatský štírek Luka Modrič, jehož vystřídal Jermaine Jenas. Anglický reprezentant jakoby vnesl do hry Tottenhamu klid a po jeho nástupu na hrací plochu se hra vyrovnala.

Young se blýskl povedenou akcí

Ze stupňujícího se tlaku však dokázali domácí v první půli vytěžit jediný nebezpečný moment, když ve 36. minutě tvrdě, ale ne příliš nebezpečně vypálil Tom Huddlestone. Gólman Friedel neměl s jeho ránou příliš starostí a balón se mu podařilo vyrazit.

Hosté zvýšili své vedení devět minut po výměně stran. A největší zásluhu na tom měl Ashley Young. Útočník Villans si došel pro míč až k půlící čáře, aby později nabral rychlost, obešel jednoho z bránících hráčů domácích a prudkou střelou prostřelil Gomese.

Tottenham se snažil brankově odpovědět. Bentova hlavička i technická střela Bentleyho však skončily nad Friedelovou svatyní. Kontaktní branky se domácí dočkali až v 87. minutě. Míč se odrazil k Jenasovi, který pohotovou ránou z první vystřelil. Prudká rána se otřela o nohy Darrena Benta a skončila v síti. Další branky se ale diváci na White Hart Lane nedočkali a Tottenham tak prohrál s Aston Villou 1:2.

Premier League, 4. kolo:
Tottenham - Aston Villa 1:2 (87. Bent - 5. Reo-Coker, 54. Young).

Reklama

Související témata: