Hlavní obsah

V anglické lize oslavili vítězství Čech s Chelsea i Bednář v dresu WBA

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu porazili v šestém kole anglické Premier League domácí Everton 2:0. O zisk tří bodů se ve druhém poločase zasloužil španělský kanonýr ve službách hostí Fernando Torres. Petr Čech v brance Chelsea slavil výhru 2:0 na půdě Stoke, Roman Bednář nastoupil v základní sestavě WBA a na hřišti Middlesbrough slavil výhru 1:0. Manchester United si připsal druhé vítězství, když porazil Bolton 2:0 a Arsenal doma nestačil na Hull.

Článek

Na branku čekali diváci na stadiónu v Evertonu až do druhého poločasu. Gól však nepadl k nevoli domácích do sítě Liverpoolu, ale míč musel ze své brány lovit Tim Howard po střele Fernanda Torrese.

Vedení svěřence Rafaela Beniteze nastartovalo a v zápětí vedli po dorážce Torrese do horní části branky o dva góly. Everton se v závěru utkání tlačil do brankoviště Pepe Reiny, ale domácí střelci gólmana hostí nepřekonali.

Chelsea slaví další vítězství

Londýnská Chelsea s Petrem Čechem v brance přijela na půdu nováčka Stoke City s cílem zvítězit. Svého soupeře od úvodních minut svěřenci trenéra Scolariho přehrávali a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit branku. Ve 36. minutě se po přihrávce Lamparda ve vápně soupeře dostal ke střele Bosingwa a prudkou ranou z velkého úhlu překvapil gólmana Sorensena.

Druhý gól mohl přidat Malouda ve 48. minutě, ale rána z jeho kopačky se zastavila o břevno domácí branky a před dotírajícím Lampardem míč odkopli vracející se obránci. Čtvrt hodiny před koncem přidal pojišťující zásah francouzský kanonýr Nicolas Anelka a zajistil tak Blues tři body.

Aston Villa otočila utkání se Sunderlandem

Fotbalisté Aston Villy na své půdě přivítali Sunderland a už v desáté minutě prohrávali. Po přihrávce Malbranqua se ke střele ze středu pokutového území dostal Cissé a prudkou ranou otevřel skóre. Vyrovnání na sebe nechalo čekat pouhých sedm minut. K radosti domácích fanoušků se do listiny střelců zapsal Young. O dokonalý obrat se ve 33. minutě postaral norský střelec John Carew, který Gordona v brance hostů překonal z bezprostřední blízkosti.

Kladiváři z West Hamu zavítali na stadión Fulhamu a oba celky se dlouho nemohly prosadit. Střelecké trápení prolomil ve 43. minutě Carlton Cole a v nastavení první půle přidal další branku do šatny hostující Etherington. Tragický závěr prvního poločasu pro domácí dokonal vyloučením v páté minutě nastavení Andy Johnson. V 58. minutě se po ruce hostujícího Neilla v pokutovém území kopala penalta, kterou proměnil Murphy a snížil na 1:2.

Manchester s Ronaldem porazil Bolton

Mistrovský Manchester United, již s Cristianem Ronaldem v základní sestavě, na Old Trafford hostil Bolton. Rudí Ďáblové nemohli dlouho nalézt recept na hostujícího brankáře Jaaskelainena. Podařilo se to až Ronaldovi v 59. minutě, kdy krásnou střelou z přímého kopu potrestal faul na svoji osobu a poslal United do vedení 1:0. O výsledku rozhodl v 77. minutě druhou brankou domácích Rooney.

V základní sestavě West Bromwich Albion nastoupil opět český útočník Roman Bednář. Jeho tým se představil v Middlesbrough. Bednář se střelecky uvedl v 16. minutě, ale jeho pokus pravou nohou z patnácti metrů gólman Turnbull kryl. Stejná situace se zopakovala o 9 minut později, jen s tím rozdílem, že Bednář vystřelil levou nohou. Branky se hosté dočkali v 52. minutě. Po rohu Greeninga se k míči ve vápně dostal Olsson a poslal WBA do vedení.

Tápající Newcastle United nastoupil na svém hřišti proti Blackburnu. Hosté se do vedení dostali ve 30. minutě zásluhou Samby a na dvougólový rozdíl zvýšil ve 41. minutě Santa Cruz. Ve 49. minutě vrátil zápasu náboj Micheal Owen, který proměnil pokutový kop.

Arsenal doma prohrál v lize po roce a půl

Fotbalisté Arsenalu bez zraněného Tomáše Rosického na Emiretes Stadium hostili Hull a do svého soupeře se pořádně pustili. Od úvodních minut zatlačili Hull před jeho šestnáctku, do které se valil jeden útok Kanonýrů za druhým. Hosté však dlouho mnohdy i díky štěstí odolávali.

Domácí se proto dočkali až po přestávce, kdy si po akci Walcotta srazil do vlastní branky míč nešťastník McShane. Šok pro celý stadión přišel v 62. minutě, protože po krásné trefě Geovanniho z 25 metrů hosté vyrovnali a to ještě nebylo vše. Domácí se nadále tlačili do útoku a snažili se vrátit vedení na svou stranu, tím však otvírali okénka v obraně. Jednoho takového využil po brejku z 66. minuty Cousin a hlavou otočil vývoj utkání.

Arsenal se do svého soupeře zakousl a snažil se o vyrovnání. Ve velkých šancích neuspěli Fabregas ani Van Persie. V 84. minutě dokonce Gallas orazítkoval hlavou břevno a Fabregas při možné dorážce nedokázal rychle zareagovat. Hull se tak postaral o největší překvapení kola. Kanonýři po roce a půl prohráli doma ligový zápas.

Reklama