Hlavní obsah

Čtvrtá výhra z pěti zápasů udržela Hull na třetím místě

LONDÝN

Fotbalisté Hullu pokračují v překvapivě úspěšném vstupu do Premier League, v nedělním zápase 8. kola anglické ligy vyhráli 1:0 nad West Hamem. Na konto si připsali již čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů a nadále drží pro nováčka senzační třetí příčku. Na vedoucí Chelsea a druhý Liverpool ztrácí jen tři body.

Článek

Hull, který byl podle předsezonních předpokladů jasným kandidátem na sestup, opět těžil ze své produktivity. Za celý zápas mířil mezi tři tyče jen třikrát, ale Turnerova hlavička po rohovém kopu k vítězství stačila. Hostům nepomohlo ani to, že měli míč z velké většiny ve svém držení. Přes pozornou obranu soupeře se neprosadil.

V nedělním programu uspěl také další nováček Stoke, jenž v duelu týmů ze dna tabulky porazil 2:1 trápící se Tottenham. Slavný londýnský klub ani v osmém zápase sezóny nevyhrál a je poslední s pouhými dvěma body.

Na White Hart Lane se tak začíná schylovat k odchodu španělského kouče Juandeho Ramose, jenž dostal před nedělním duelem od klubových šéfů jasné ultimátum - získat z příštích šesti zápasů minimálně deset bodů.

Spurs v neděli doplatili na nedisciplinovanost, po vyloučeních dohrávali o devíti. Nejprve šel za faul v pokutovém území už po čtvrthodině ze hřiště Bale a z následné penalty navíc vstřelilo Stoke první gól. V divokém závěru, v němž rozhodčí nastavil 11 minut, nejprve domácí Fuller neproměnil pokutový kop za faul Woodgatea a pak ještě za hrubý zákrok dostal druhou červenou Dawson.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Hull - West Ham United 1:0 (51. Turner), Stoke - Tottenham 2:1 (19. Higginbotham z pen., 53. Delap - 25. Bent).

Reklama

Související témata: