Hlavní obsah

Bednářův West Bromwich doma nestačil na Hull, ten se dotáhl na čelo

PRAHA

Fotbalisté West Bromwiche Albion doma v nováčkovském souboji nestačili na Hull City, kterému podlehli 0:3. V dresu domácích odehrál celý zápas útočník Roman Bednář, gólově se ale i přes několik šancí neprosadil. Hull se po jasné výhře dotáhl na vedoucí Chelsea a druhý Liverpool. Nedařilo se naopak Manchesteru United, který na hřišti Evertonu uhrál pouze remízu 1:1.

Článek

West Bromwich byl v zápase s Hullem v první půli i Bednářovou zásluhou nebezpečnějším týmem. Už v desáté minutě hlavičkoval zadák Olsson do břevna a v následné mele před brankou pálil Bednář z otočky jen pár centimetrů mimo. Pětadvacetiletý útočník zahrozil ještě v nastaveném čase úvodního dějství, jeho pohotová střela po rozehraném rohu ale rozvlnila jen síť nad břevnem.

Vstup do druhého poločasu ovšem perfektně vyšel Hullu. Geovanniho střelu ještě gólman Carson konečky prstů vytáhl na roh, po něm si ale na hlavičku naskočil Zayatte a otevřel skóre. Domácí sice byli i nadále tvořivějším týmem, Hull ale rozdával lekci z prouktivity.

V šedesáté druhé minutě poslal hosty do dvoubrankového vedení Geovanni, jen o dvě minuty později zužitkoval další brejk Marlon King. West Bromwich tak po porážce 0:4 z minulého týdne od Manchesteru utržil další debakl. Hull se naopak raduje již ze čtvrté výhry za sebou a s dvaceti body se dotáhl na vedoucí Chelsea a druhý Liverpool.

Manchester United jen remizoval na hřišti Evertonu

Hráči Manchesteru United zavítali v 9. kole anglické Premier League na půdu až šestnáctého Evertonu a počínali si jako doma. Úvodní branky utkání se fanoušci Rudých Ďáblů dočkali ve 22. minutě, když se po přihrávce Ryana Giggse prosadil přízemní střelou k tyči Darren Fletcher.

Po deseti minutách druhého poločasu zaváhal při odkopu obránce hostů Wes Brown, čehož málem využil Fellaini, ale jeho střelu z patnácti metrů zblokoval Vidič. Fellaini si náladu vylepšil po hodině hry, když se trefil hlavou po centru bývalého hráče Manchesteru Phila Nevilla. Vstřelená branka vlila čerstvou krev do žil domácím hráčům a o chvíli později mohl evertonský celek poslat do vedení Yakubu, ale Van der Sar fantastickým zákrokem vytěsnil jeho pokus na tyč.

Domácí se zvýšenou agresivitou a bojovností dostávali do dalších šancí a úřadující ligový šampión chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. V 85. minutě se rýsoval zajímavý brejk domácích, ale Brown na poslední chvíli i za cenu žluté karty Yakuba zastavil. Dvě minuty poté zazdil obrovskou šanci Cristiano Ronaldo, když nikým neatakován netrefil ze čtrnácti metrů bránu.

Newcastle prohrál na Sunderlandu a je předposlední

Fotbalisté Sunderlandu prolomili dlouhé osmadvacetileté čekání na domácí vítězství nad Newcastlem, když vyhráli 2:1. Sunderland poslal do vedení ve 20. minutě svou čtvrtou trefou v sezóně Cissé, o deset minut později ale dokázal srovnat Ameobi.

Rozuzlení přišlo čtvrt hodiny před koncem. Po Buttově faulu se k přímému volnému kopu ze zhruba osmnácti metrů postavil Richardson a nechytatelnou dělovkou stanovil konečný výsledek 2:1. Straky se tak propadají tabulkou, nyní jim s pouhými šesti body patří až předposlední pozice.

V posledním sobotním utkání remizoval Blackburn s Middlesbrough 1:1. Hosty poslal v 74. minutě do vedení kanonýr Alfonso Alves. Když už to vypadalo, že si Boro odvezou, zajistil brankou v třetí minutě nastavení dělbu bodů McCarthy.

Anglická Premier League - 8. kolo:
Everton - Manchester United 1:1 (63. Fellaini - 22. Fletcher), Sunderland - Newcastle 2:1 (20. Cissé, 75. Richardson - 30. Ameobi), West Bromwich Albion - Hull City 0:3 (47. Zayatte, 62. Geovanni, 66. King), Blackburn - Middlesbrough 1:1 (90. McCarthy - 74. Alves).

Reklama

Související témata: