Hlavní obsah

Reprezentační trenér Rada se vydal do Anglie pozorovat Bednáře

LONDÝN

Už to vypadá, že by se fotbalový útočník anglického West Bromwich Albion Roman Bednář mohl konečně po dvou letech dočkat dalšího startu v reprezentaci. Trenér národního týmu Petr Rada se ho na ostrovy vydal pozorovat a na vlastní oči viděl, jak se Bednář jedním gólem podílel na sobotní remíze 2:2 proti Blackburnu. „Roman potvrdil, že je typickým hrotovým hráčem,“ řekl pro Sport.cz na adresu českého útočníka trenér Rada.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Ačkoliv pětadvacetiletý český rodák v utkání proti Blackburnu vsítil již svůj čtvrtý gól, po zápase byl trochu mrzutý. Na vině bylo vyrovnání soupeře minutu před koncem řádné hrací doby a neproměněné další příležitosti, v nichž se útočník W.B.A objevil.

„Nejsem šťastný, protože jsem mohl dát druhý gól pět minut před jejich konečným vyrovnáním na 2:2, ale bohužel jsem si míč dobře nezpracoval. Jsem smutný, protože jsme nevyhráli a protože jsem se svou šancí nenaložil tak, jak bych chtěl,“ zlobil se na sebe na serveru www.expressandstar.com po utkání Bednář.

Že přijel bývalého útočníka Mladé Boleslavi na utkání pozorovat sám hlavní kouč národního týmu, ví dobře i Bednářův trenér West Bromwich Tony Mowbray. „Vím, že Roman udělá maximum, aby mohl reprezentovat svou zemi, mě ale zajímá hlavně jeho výkon v našem klubu,“ řekl jasně kouč osmnáctého celku Premier League. „Jsem velice rád, že se mu znovu podařilo skórovat, ale on má před sebou ještě spoustu těžké práce,“ dodal Mowbray.

Český forvard si přes hořký konec zápasu proti Blackburnu pochvaloval spolupráci v útoku s parťákem Ishmaelem Millerem. „Jsem za něj velice rád, protože jsme se oba moc snažili. Ishmael do toho dal všechno, za což byl také odměněn gólem. Doufám, že mu střelecká forma vydrží i v dalších zápasech,“ poznamenal Bednář.

Ten má na svém kontě prozatím pouhý jeden start v české reprezentaci, když se jako střídající hráč objevil v srpnu 2006 ve vítězném utkání proti Srbsku.

Reklama