Hlavní obsah

Manchester City chce Buffona, Juventusu nabídl 1,9 miliardy korun

PRAHA

Vedení anglického Manchesteru City podle serveru goal.com nabídlo 75 miliónů eur (asi 1,9 miliardy korun) za brankáře italského Juventusu Turín Gianluigi Buffona. Pokud by se přestup uskutečnil, pobíral by jeden z nejlepších brankářů světa po dobu pěti let 15 miliónů eur ročně (asi 385 miliónů korun).

Článek

Manchester City pod novými majiteli z Abú Dhabi mohutně posiluje a přivést kvalitního gólmana je dalším krokem. V letním přestupním období momentálně 12. celek Premier League získal mimo jiné za 1,04 miliardy korun Brazilce Robinha z Realu Madrid, ofenzivního Shauna Wrighta-Phillipse z londýnské Chelsea či talentovaného obránce Vincenta Kompanyho z bundesligového Hamburku.

Sám třicetiletý gólman se ke svému možnému odchodu z Delle Alpi odmítl vyjádřit a stejně se k celé záležitosti postavil i italský klub, podle kterého není Buffon na prodej. Spoluhráč českých fotbalistů v dresu Staré dámy Pavla Nedvěda a reprezentanta Zdeňka Grygery mezi třemi tyčemi chybí od začátku října, kdy si na tréninku poranil sval na pravé noze. Do zápasového zatížení by se měl vrátit po Novém roce.

Buffon není na prodej

„Buffon zůstal klubu věrný i po sestupu do Série B a vždy říkal, že chce na Delle Alpi zůstat. Nikam nepůjde,“ nechal se slyšet funkcionář italského klubu Jean Claude Blanc a pokračoval: „Víme, že spousta evropských velkoklubů by Gigiho ráda viděla ve svém týmu, ale žádný z nich nás nikdy nekontaktoval, protože Buffon jim vždy zavřel dveře před nosem. Chce zůstat v Juventusu a my ho nehodláme prodat.“

Juventus již dříve odmílt nabídku Manchesteru City za Buffona ve výši 70 miliónů eur, anglický klub však hodlá přihodit dalších pět miliónů, aby gólmana získal.

Mezi další vyhlédnuté posily trenéra Marka Hughese patří také argentinský mladík ve službách Ujfalušiho Atlética Madrid Sergio Agüero či další hráč ze španělské La ligy David Villa, jenž obléká dres Valencie. Hughes prý dostane v zimě na posily úctyhodných šest miliard korun.

Reklama