Hlavní obsah

Arsenal i Liverpool v FA Cupu postupují, Chelsea jen remizovala

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Arsenalu a Liverpoolu postoupili do čtvrtého kola FA Cupu. Kanonýři porazili Plymouth 3:1, Liverpool zdolal Preston 2:0. Na svůj postup si musejí počkat fotbalisté Chelsea, kteří pouze remizovali se Southendem 1:1 a zápas se bude opakovat. Podobně si vedl i Bednářův West Bromwich, jehož zápas s Peterboroughem skončil taktéž 1:1. Do další fáze se nepodívá Marek Matějovský, jehož Reading prohrál s Cardiffem 0:2.

Článek

Arsenal na Emirates Stadium rozradostnil své diváky až ve druhém poločase. Po dvou minutách se po rohovém kopu Nasriho prosadil Van Persie. V 50. minutě vedli Kanonýři již o dvě branky. Po centru střelce prvního gólu si míč do vlastní sítě srazil obránce Plymouthu David Gray. Po snížení Duguida dal konečnou podobu výsledku opět Van Persie, jenž zvyšoval náskok Arsenalu na 3:1.

Postup si zajistil také Liverpool, který zvítězil na hřišti Prestonu 2:0. První gól vstřelil ve 24. minutě Albert Riera, když se uvolnil v pokutovém území a prudkou střelou otevřel skóre. Druhý gól padl v nastaveném čase. V rychlém výpadu šli Gerrard, jenž čelí obvinění z napadení a může dostat trest až na pět let za mřížemi, a Torres sami na brankáře. Kapitán Reds přihrál Španělovi před prázdnou bránu a Torres stanovil konečné skóre zápasu.

Chelsea, v jejíž brance místo Petra Čecha nastoupil Carlo Cudicini, dlouhou dobu držela na Stamford Bridge postupový výsledek 1:0, když se ve 31. minutě trefil zblízka po přihrávce Lamparda Kalou. Hostům se ale podařilo vyrovnat v poslední minutě utkání. Odvetné utkání zařídil Clarke.

Matějovského Reading v soutěži skončil

Do bojů třetího kola zasáhlo několik českých fotbalistů. Roman Bednář z West Bromwich Albion nepotvrdil svou střeleckou fazónu a v utkání proti Peterborough se neprosadil. Jeho tým remizoval 1:1 a čeká ho odvetné utkání. V brance Queens Park Rangers nastoupil Radek Černý, ale i jeho čeká odvetný zápas. QPR remizovalo s Burnley bez branek. Zato Marek Matějovský v dresu Readingu se do čtvrtého kola nepodívá. Jeho tým totiž padl na hřišti Cardiffu 0:2.

Do čtvrtého kola se neprobojovalo několik klubů Premier League. Fotbalisté Stoke City vypadli v prvním sobotním utkání, když nestačili na Harlepool po prohře 0:2. Ještě hůře si vedl Manchester City, jenž na vlastním trávníku inkasoval tři branky od Nottinghamu. Fotbalisté Boltonu podlehli 1:2 Sunderlandu.

Roli favorita naopak splnily týmy West Hamu, Fulhamu, Middlesbrough a Evertonu, které si v sobotu vybojovaly postup do další fáze soutěže. Obhájce titulu Portsmouth, jemuž k vítězství v loňském roce pomohl i český reprezentační útočník Milan Baroš, pouze remizoval s Bristol City 0:0.

FA Cup - 3. kolo:
Hartlepool - Stoke 2:0, Arsenal - Plymouth 3:1, Cardiff - Reading 2:0, Coventry - Kidderminster 2:0, Forest Green - Derby 3:4, Hull - Newcastle 0:0, Charlton - Norwich 1:1, Chelsea - Southend 1:1, Ipswich - Chesterfield 3:0, Kettering - Eastwood 2:1, Leicester - Crystal Palace 0:0, Macclesfield - Everton 0:1, Manchester City - Nottingham 0:3, Middlesbrough - Barrow 2:1, Millwall - Crewe 2:2, Portsmouth - Bristol City 0:0, QPR - Burnley 0:0, Sheffield Wed. - Fulham 1:2, Sunderland - Bolton 2:1, Torquay - Blackpool 1:0, Watford - Scunthorpe 1:0, West Bromwich - Peterborough 1:1, Westa Ham - Barnsley 3:0, Preston - Liverpool 0:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články