Hlavní obsah

Chelsea otočila zápas se Southendem a v FA Cupu postupuje dál

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea s reprezentačním brankářem Petrem Čechem v základní sestavě porazili v odvetném utkání 3. kola FA Cupu třetiligový Southend 4:1 a postoupili do další fáze soutěže. Blues přitom od 15. minuty prohrávali. Vývoj zápasu ale dokázali otočit po brankách Ballacka, Kaloua, Anelky a Lamparda.

Článek

Úvodní zápas na Stamford Bridge skončil 1:1, když se v závěru zápasu podařilo třetiligovému Southendu vyrovnat. U toho nebyl Petr Čech, který po dohodě s trenérem Scolarim odpočíval. Do odvetného utkání už český reprezentační gólman naskočil. A byl to právě on, kdo musel již po patnácti minutách lovit míč ze své sítě. Zevnitř pokutového území se hlavou prosadil Adam Barrett.

Nad Chelsea se vznášel černý mrak vyřazení. Ve snaze o vyrovnání si hráči londýnského klubu vypracovali až sedmdesátiprocentní převahu v držení míče. O srovnání skóre se nakonec postaral německý záložník Michael Ballack, který v poslední minutě prvního poločasu vyrovnal.

Kouč Scolari již před zápasem oznámil, že do zápasu nenominuje ani na lavičku náhradníku Didiera Drogbu. Brazilský trenér vsadil na dvojici Anelka, Kalou. A oba se mu ve druhém poločase odměnili. Po hodině hry nejdříve poslal favorita do vedení Salomon Kalou a klid na kopačky Blues zajistil dvanáct minut před koncem zápasu nejlepší střelec Premier League Nicolas Anelka, který zužitkoval přihrávku právě Kaloua. Poslední gól přidal Frank Lampard.

V utkání dvou prvoligových týmů porazil Hull Newcastle 1:0. Jedinou branku dvojzápasu vstřelil v 81. minutě Daniel Cousin.

FA Cup, 3. kolo - odvetné zápasy:
Southend - Chelsea 1:4 (15. Barrett - 45. Ballack, 60. Kalou, 78. Anelka, 90. Lampard) postupuje Chelsea, Newcastle - Hull 0:1 (81. Cousin) postupuje Hull, Crystal Palace - Leicester 2:1 (38. Ifill, 55. Scannell - 90. Gradel) postupuje Crystal Palace.

Reklama

Související témata: