Hlavní obsah

Liverpool se chce dotáhnout na Manchester, v patách je Chelsea

PRAHA

Šesti zápasy se ve středu večer dohrává 23. kolo nejvyšší anglické fotbalové ligy. V případě výhry Liverpoolu ve Wiganu se mohou Reds bodově dotáhnout na vedoucí Manchester United, jenž v úterý roznesl Bednářův West Bromwich 5:0. Šlágrem programu je zápas Everton - Arsenal, když oba týmy drží sérii neporazitelnosti. Domácí už v lize neprohráli šestkrát, Kanonýři dokonce osmkrát.

Článek

Jak hráči Evertonu, tak Arsenalu by pro sebe rádi získali ve vzájemném klání všechny tři body. Hosté nechtějí z páté pozice ztratit kontakt s čelem tabulky, naopak fotbalisté z Goodison Parku by se rádi ke špičce ligy ještě přiblížili.

Střet pátého celku s šestým bude zajímavý i z jiného pohledu. Zatímco Gunners skórovali pokaždé od porážky 0:3 na Manchesteru City 22. listopadu, Everton během současné úspěšné série inkasoval jen dvakrát.

Kouč Arsenalu Wenger k zápasu poznamenal: „V dobré pozici jsme v Premier League, Lize mistrů i FA Cupu, čehož bychom rádi využili i v tomto utkání. Musíme se zaměřit na to, čeho chceme dosáhnout. V tomto roce už jsme byli nejednou pod palbou kritiky, ale špatné období jsme přečkali. Nyní jsme hladoví jak nikdy,“ dodal francouzský kouč.

Pozornosti rozhodně neujde ani duel mezi Wiganem a druhým Liverpoolem. Svěřenci Rafaela Beniteze už mají v hlavách určitě blížící se nedělní souboj proti Chelsea, který hodně napoví o tom, kdo bude nejvíc zatápět Manchester United v boji o titul.

Blues z Londýna rozhodně nechtějí před klíčovým duelem 24. kola zaváhat proti Middlesbrough. Pokud Liverpool neuspěje na půdě Wiganu a Chelsea svůj zápas vyhraje, pak to bude právě tým Petra Čecha, který se dotáhne na druhou příčku za Manchester United. Zdravý a připravený nastoupit je stoper Chelsea John Terry. Kouč Scolari naopak nebude moci postavit zraněného zadáka Carvalha.

Reklama

Související témata: