Hlavní obsah

Manchester United válí, kouč Ferguson je v sedmém nebi

PRAHA

Neskutečnou bilancí se prezentuje vedoucí tým anglické fotbalové Premier League Manchester United, jenž v honbě za obhajobou titulu v nedělním 25. kole po výhře 1:0 nad West Hamem prodloužil sérii zápasů bez obdrženého gólu na třináct! Kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson vedle gólmana Van der Sara vyzdvihl také zkušenosti Scholese a Giggse, jenž vsítil jediný gól nedělního zápasu.

Článek

V Upton Parku běžela 62. minuta, když Paul Scholes našel přihrávkou Ryana Giggse, který přešel přes dva hráče a vsítil rozhodující branku utkání. Trenér hostí Ferguson si byl moc dobře vědom, proč do zápasu postavil dvojici, která dohromady odehrála v dresu Manchesteru United 959 zápasů. Giggs oblékl dres šampiónů již v 553 zápasech, Scholes ve 406.

„Bylo nám jasné, že na půdě West Hamu, kde se nám tradičně hraje velice těžce, musíme postavit to nejzkušenější, co máme,“ nechal se pro Sky Sports1 slyšet Ferguson. „Ryan a Paul zde už byli tolikrát a přesně vědí, jak se musí tento zápas odehrát. Michael Carrick, Carlos Tevez a Rio Ferdinand jsou zdejšími bývalými hráči, znají atmosféru a vědí, jak se s tím popasovat,“ měl kouč United už před utkáním jasno o sestavě.

Nizozemskému brankáři Van der Sarovi se třinácti vychytanými nulami v řadě podařilo v utkání na West Hamu stanovit nový rekord anglické nejvyšší ligy. Také si toho Ferguson náležitě cení a vyzdvihuje odvedenou práci celé obrany.

Fantastický Van der Sar

„Zápas bez obdrženého gólu byl prioritou, což ale nijak neovlivnilo ráz naší hry. Předvedli jsme skvělé držení míč a to jsme na hřišti měli tolik útočníků - Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov, Carlos Tevez, Ryan Giggs, Paul Scholes a Michael Carrick,“ vypočítal ofenzivní sílu svého výběru kouč Ferguson.

„Na druhou stranu naše obranná čtyřka hrála také famózně, skvěle se koncentrovala na hru. Oni hrají v tempu a jsou velmi rychlí. Samozřejmě je fantastické, mít v brance takového gólmana jakým je Edvin van der Sar,“ řekl na závěr zkušený kouč, jenž na lavičce Manchesteru United sedí již od roku 1986.

Reklama

Související témata: