Hlavní obsah

Skandál v Anglii, kapitán Arsenalu Fábregas údajně plivl na asistenta Hullu

LONDÝN/PRAHA

Skandální dohru mělo úterní čtvrtfinále Anglického poháru mezi londýnským Arsenalem a Hullem. Domácí Kanonýři vyhráli sporným gólem Gallase z 84. minuty, po duelu měl podle trenéra Hullu Phila Browna kapitán Arsenalu Cesc Fábregas plivnout na asistenta ligového nováčka Briana Hortona. „To ukazuje, jaký je Arsenal klub,“ soptil Brown.

Článek

Hull byl na stadiónu Emirátů pod tlakem, dlouho ale držel vedení po gólu bývalého anglického reprezentanta Barmbyho. Obrana hostí byla překonána až v poslední čtvrthodině, vítězný gól Gallase navíc podle televizních záběrů padl z ofsajdu. „Prohráli jsme nefér,“ cituje deník Sun Browna.

Fábregas, který pro zranění kolene do utkání nenastoupil, veškerá obvinění popírá. „Kategoricky odmítám, že bych na kohokoliv po zápase plivl,“ cituje Španěla server BBC. „Nikdy v kariéře jsem něco podobného neudělal ani na trávníku, tak proč bych tak dělal když nehraju?“

Mistr Evropy z loňského šampionátu měl pro reakci soupeře pochopení. „Rozumím jejich frustraci po prohře sporným gólem. To se mi stalo v kariéře mnohokrát, ale to není chyba ani moje ani Arsenalu,“ pokračoval Fábregas.

Rozhodčí podlehl tlaku domácích, stěžuje si Brown

Brown si ale za svým prohlášením stojí. „Na vlastní oči jsem to viděl! Plivl v tunelu na nohu mého asistenta. Doufám, že je na sebe pyšný, ať se ani neobtěžuje s omluvou,“ nebyl kouč Hullu k utišení. Nit suchou nenechal ani na rozhodčím Miku Rileym, který prý podlehl tlaku domácího celku a kouče Wengera. „Zápas postavil na hlavu tím, jak podlehl prostředí.“

Po zápase si oba trenéři dokonce ani nepodali ruce. „Co se týká Arséna, nikdy mi nepodává ruku. Je to sice běžná etiketa, ale asi ještě neskousl naší poslední výhru tady,“ uvedl Brown. „Po zápase jsem šel na obvyklé místo, ale on (Brown) tam nebyl. Tak jsem šel do kabin,“ podal svůj výklad Wenger. Hull šel bezprostředně po závěrečném hvizdu poděkovat k sektoru fanoušků Hullu.

Arsenal se v semifinále soutěže utká s Chelsea, druhou dvojici tvoří Manchester United a Everton.

Reklama

Související témata: