Hlavní obsah

Podle Fergusona Manchester United pět trofejí nevyhraje

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United pět trofejí v letošní sezóně nezískají. Myslí si to jejich trenér Alex Ferguson, přestože tvrdí, že současní hráči jsou nejlepší, jaké během dvaadvacetiletého působení v klubu vedl.

Článek

United už v letošním ročníku vyhráli mistrovství světa klubů a Ligový pohár. Navíc mají namířeno za obhajobou titulu v Premier League, jsou v semifinále Anglického poháru a čtvrtfinále Ligy mistrů. "Ve fotbale nestačí být jenom nejlepší. Musíte mít i hodně štěstí a já si myslím, že bych si toho přál příliš, kdybych chtěl, aby nám vycházely všechny zápasy," citovala Fergusona agentura Reuters.

"Fotbal je nevyzpytatelný, hlavně v pohárech. Proto řeknu jenom jednu věc. Máme nejlepší hráče, jaké jsem kdy v United vedl. Soupeři se bojí našeho útoku, zálohy i obrany. Proto jsme hodně sebevědomí, ale nemůžeme nic slibovat," uvedl skotský kouč.

Ferguson se stále nerozhodl, kdy skončí s trénováním. "Je mi 67, jsem zdravý a pořád mě to baví a mám na to sílu," prohlásil. "Jsem tady 22 let, ale pořád mám radost, když dorazím do tréninkového centra, nebo když se před zápasem blížíme v autobuse k soupeřovu stadionu," řekl.

Reklama

Související témata: