Hlavní obsah

Chelsea prý v příští sezóně jako trenér povede Chorvat Bilič

LONDÝN

Novým trenérem fotbalistů Chelsea by se pro příští sezónu měl stát kouč chorvatského národního týmu Slaven Bilič. Podle britského deníku The Sun pro něj má vedení londýnského celku již připravenou smlouvu.

Článek

Čtyřicetiletý Bilič si v Anglii udělal jméno jako hráč, když přes čtyři roky působil ve West Hamu a Evertonu. Nesmazatelnou stopu však na ostrovech zanechal, když chorvatskou reprezentaci v kvalifikaci ME 2008 dovedl jako trenér k dvěma výhrám nad Anglií, která tak o turnaj přišla.

V současné kvalifikaci mistrovství světa se však Chorvatsku tolik nedaří a Bilič uvedl, že tým v červnu po třech letech s největší pravděpodobností opustí. Rád by si prý vedle reprezentace vyzkoušel i trénování v klubu.

Nabídkou z Chelsea, kde chytá i český brankář Petr Čech, by zřejmě nepohrdl. I proto, že by mohl navázat na práci svého vzoru Guuse Hiddinka. Nizozemský kouč několikrát potvrdil, že po sezoně Chelsea určitě opustí, aby se mohl znovu naplno věnovat jen ruské reprezentaci.

Dosavadním největším kandidátem na post trenéra Chelsea byl Carlo Ancelotti. Ten však pravděpodobně prodlouží smlouvu v AC Milán.

Bilič svou trenérskou kariéru zahájil v roce 2004 na lavičce chorvatské reprezentace do 21 let. O dva roky později se jako nejmladší kouč v historii přesunul k seniorskému národnímu mužstvu a vytvořil jeden z nejsilnějších týmů Evropy.

Během 31 zápasů jeho svěřenci jen čtyřikrát prohráli a pětkrát remizovali. Bilič byl také vyhlášen druhým nejlepším reprezentačním trenérem za rok 2007 za koučem Brazílie Dungou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.