Hlavní obsah

Hiddink za Drogbou stojí, moc ale nevěří, že pro UEFA bude omluva stačit

PRAHA

Nizozemský trenér na lavičce londýnské Chelsea Guus Hiddink přiznal, že nemá ponětí, jak evropská fotbalová asociace UEFA rozhodne o nesportovním chování útočníka Blues Didiera Drogby. Ten ve středečním odvetném utkání semifinále Ligy mistrů neunesl vyřazení Barcelonou. „Drogba se vždycky za tým rval,“ hájil svého svěřence kouč Hiddink.

Článek

Hráči Blues se v utkání proti Barceloně dožadovali odpískání čtyř pokutových kopů, norský sudí Tom Henning Övrebö však ani jednou na značku penalty neukázal, což po vyrovnání Iniesty v nastaveném čase na 1:1 jen rozvířilo emoce v táboře vyřazených fotbalistů Chelsea.

Hlavně reprezentant Pobřeží slonoviny Drogba se vůbec neovládal. “Je to zkur.... zneuctění zápasu, jak jste to mohl dopustit?“ řval Drogba do jedné z televizních kamer při odchodu z trávníku. „Všichni mluvili o incidentu po zápase, během utkání ale k žádným nedocházelo,“ reagoval Hiddink. „Viděl, čeho se dopustil a omluvil se za to,“ postavil se za svého svěřence nizozemský kouč na lavičce Chelsea.

„Nevíme, jaké následky bude tato situace mít. Pokud budou jednat činovníci UEFA v této záležitosti jako lidé pohybvující se ve fotbale a ne jako byrokraté, potom musí rozumět tomu, co se po konečném hvizdu na Stamford Bridge dělo. Hráčova omluva by měla být dostatečná. Moc od toho ale neočekávám, asi by bylo divné, kdyby jim postačila Drogbova omluva,“ dodal Hiddink.

Tomu udělali hráči Chelsea radost alespoň v nedělním 36. kole, když na Emirates Stadium porazili domácí Arsenal v poměru 4:1, což hráče Blues přiblížilo druhému Liverpoolu na rozdíl tří bodů.

Reklama