Hlavní obsah

Chci zůstat, Ferguson je mým druhým otcem, tvrdí Ronaldo z Manchesteru

PRAHA

Nikam nepůjdu. Vyvrací spekulace o možném odchodu portugalský záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo, když tvrdí, že jeho domovem je Old Trafford. Moje srdce patří sem a tady chci pokračovat ve své kariéře,“ nechal se slyšet Ronaldo, který se také vyznal z citového vtahu k trenérovi Siru Fergusonovi.

Článek

„Manchester United je můj domov. Moje srdce patří sem a tady chci pokračovat ve své kariéře,“ přiznal Ronaldo, jenž spolu se svými spoluhráči dotáhl tým Rudých ďáblů k obhajobě mistrovského titulu. Manchester navíc může jako první tým obhájit novodobou podobu Ligu mistrů, neboť ve středu vyzve v souboji posledních dvou katalánskou Barcelonu.

„Šéf (trenér Sir Alex Ferguson, pozn. red.) věří ve svůj tým a já dělám to samé. Od doby, kdy jsem do Manchesteru přišel je jako mým druhým otcem,“ přiznal otevřeně současný nejlepší hráč světa. „I když budu tvrdit, že je můj domov tady, někteří lidé si stejně budou myslet své. Já chci ale prostě hrát za United,“ dodal pro News of the World.

„Jsme součástí éry, která se může zapsat hluboko do historie tím, jakým fotbalem se prezentujeme a kolik trofejí získáváme,“ je si vědom své výjimečnosti Ronaldo. Ten také nezapomněl zdůraznit, jak velkou roli v jeho vývoji sehrál legendární kouč na lavičce United Ferguson.

Učit se nepřestane

„Vnímám ho ze dvou různých pohledů, přičemž oba mě vytvořily takového, jakým jsem dnes. Za prvé, on je asi nejfundovanější fotbalový kouč na tomto světě,“ sklonil Fergusonovi poklonu čtyřiadvacetiletý špílmachr. „Bez ohledu na to, jaký se ze mě stal hráč, on mě vždy dokáže naučit být o něco lepší,“ myslí si Ronaldo.

„Nenudí mě se od něj učit, protože cokoliv mi on poradí, ze mě udělá lepšího fotbalistu,“ pokračuje Portugalec. „A za druhé je pro mě otcem. Nechovám k němu respekt, nýbrž cit jako dítě k otci. Když mi dá radu, která není z oblasti fotbalu, poslouchám ho, protože mě to učiní lepším člověk,“ dodal.

Reklama

Související témata: