Hlavní obsah

Ancelotti se upsal Chelsea na tři roky, rád by z AC Milán přivedl Kaká

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea mají nového trenéra. Za dočasného úspěšného kouče Guuse Hiddinka přichází zkušený italský trenér Carlo Ancelotti, jenž naposledy vedl Marka Jankulovského v AC Milán. Nový muž na lavičce Blues podepsal s klubem ze západního Londýna smlouvu na tři roky. O jeho příchodu se již dlouho spekulovalo.

Foto: Marco Bucco, Reuters

Nový trenér Chelsea Carlo Ancelotti

Článek

„Carlo byl na tuto pozici vynikajícím kandidátem,“ stojí v oficiálním prohlášení klubu. „V minulosti už mnohokrát ukázal, že dokáže vytvořit tým, který může konkurovat soupeřům nejen na domácí scéně, ale také v evropských soutěžích,“ mají v Londýně od Ancelottiho velká očekávání.

„Měl také nadmíru úspěšnou aktivní kariéru v těchto soutěžích, a s takovými zkušenostmi je pro náš tým jedinečný,“ je uvedeno dál v prohlášení. „Jsme si jisti, že ho v klubu uvítají všichni s vřelým přijetím. Všichni se na práci s ním velice těšíme,“ stojí v závěru.

Ancelotti se nedávno nechal slyšet, že je pro něj brazilská hvězda milánského AC Kaká výjimečným fotbalistou. A pokud by talentovaný Brazilec byl ze San Sira na odchodu, Ancelotti by ho rád na Stamford Bridge přivítal. To ovšem nebude tak jednoduché, neboť si na mladého špílmachra dělá zálusk i slavný Real Madrid.

Cílem úspěch v Lize mistrů

Devětačtyřicetiletý kouč vedl fotbalisty AC Milán dlouhých osm sezón. Dvakrát s nimi vyhrál Ligu mistrů (sezóna 2002/03 a 2006/07). Jednou coby kouč vyhrál s Rosonerri italskou ligu a italský pohár. „Liga mistrů ve mně vyvolává krásný pocity. Jako hráč jsem ji dvakrát vyhrál (1989 a 1990, pozn. red.) a stejně tak jsem v ní uspěl jako trenér,“ nechal se na klubovém webu slyšet Ancelotti.

„Champions League je pro mě nejlepší soutěží na světe a všichni ji touží vyhrát. Chelsea má skvělou bilanci, když v posledních šesti ročnících byla v semifinále hned pětkrát. Nyní ji ale potřebujeme vyhrát, a já věřím, že se nám to podaří,“ dodal na závěr bývalý kouč Regginy, Parmy a Juventusu.

Reklama

Související témata: