Hlavní obsah

Čech dostal v Chelsea nového brankářského kolegu Turnbulla

LONDÝN

První posilou fotbalistů Chelsea po příchodu trenéra Carla Ancelottiho se stal gólman Ross Turnbull. Bývalý brankář anglických juniorských reprezentací přestoupil zdarma ze sestupujícího Middlesbrough. V londýnském klubu podepsal smlouvu na čtyři roky, když přišel jako konkurence pro české gólmany Petra Čecha a Jana Šebka. Chelsea to potvrdila na svých internetových stránkách.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech

Článek

Čtyřiadvacetiletý Turnbull je odchovancem Middlesbrough, většinu dosavadní kariéry však strávil na hostování v nižších soutěžích. V Premier League se naplno prosadil až v uplynulé sezoně, v níž patřil k oporám týmu, ale sestupu nezabránil. I proto se rozhodl neprodloužit s klubem smlouvu.

Chelsea chce jeho angažováním především zaplnit mezeru na postu brankářské dvojky po Carlu Cudicinim, který v lednu odešel do Tottenhamu. Dosud měla Chelsea k Čechovi jen nepříliš výrazného Portugalce Hilária a juniorské gólmany, mezi které patří i český talent Šebek. Ten se začal prosazovat do prvního týmu a měl dělat týmovou trojku, ovšem Turnbullův příchod by to mohl změnit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články