Hlavní obsah

Fotbalista Tévez je novou posilou Manchesteru City

MANCHESTER

Argentinský fotbalista Carlos Tévez se stal posilou Manchesteru City. Útočník, který v minulé sezóně hájil barvy Manchesteru United, v novém působišti podepíše pětiletou smlouvu s platem 150 tisíc liber týdně (asi 4,5 miliónu korun). Transfer v pondělí večer potvrdil Tévezův nový zaměstnavatel, jenž by měl za jihoamerickou posilu zaplatit 25 miliónů liber (asi 751 miliónů korun).

Článek

Pětadvacetiletý Tévez se kvůli přestupu předčasně vrátil z dovolené. V Manchesteru se ještě podrobí lékařské prohlídce a následně podepíše smlouvu. Trenér City Mark Hughes by si ho rád už ve středu odvezl na soustředění do Jihoafrické republiky.

Agilní útočník působí v Anglii od roku 2006, kdy zamířil z brazilského Corinthians do West Hamu. Další dvě sezony byl na hostování v Manchesteru United. V Premier League odehrál 90 zápasů a vstřelil 26 branek. Hráčova práva vlastní agentura MSI britského podnikatele íránského původu Kii Joorabchiana. Manchester United mu v červnu dokonce nabídl lukrativní pětiletou smlouvu, Argentinec už se ale rozhodl pro odchod z týmu, se kterým loni vyhrál Ligu mistrů.

Tévez se stal třetí velkou posilou Manchesteru City, kam již přišel za 12 miliónů liber z Aston Villy záložník Gareth Barry a za 18 miliónů liber útočník Roque Santa Cruz z Blackburnu. Vedení týmu by rádo ještě přivedlo posilu do obrany; usiluje o Joleona Lescotta z Evertonu, Kola Tourého z Arsenalu či stopera Porta Bruna Alvese.

Reklama

Související témata: