Hlavní obsah

Anelka: Manchester bude letos slabý, titul nevyhraje

LONDÝN/PRAHA

V následující sezóně už titul nezískáte. To vzkázal útočník Chelsea Nicolas Anelka na Old Trafford. Tříleté panování Rudých ďáblů na ostrovech je podle Francouze u konce zejména kvůli odchodům útočných klenotů Cristiana Ronalda a Carlose Teveze. Naopak Chelsea žádná opora neopustila a Anelka se domnívá, že jeho spolupráce s Drogbou přinese Londýňanům titul.

Článek

Z kádru Sira Alexe Fergusona v létě odešli nespokojený Carlos Tevez a nejdražší hráč historie Cristiano Ronaldo. Charismatický kouč však žádné bláznivé nakupování přes léto neprováděl. Do týmu přišel pouze pro svá častá zranění mnohými odepisovaný Michael Owen, jemuž skončila smlouva v sestupujícím Newcastlu, a Antonio Valencia.

A to je podle Anelky málo posílená ofenziva. „Nemyslím si, že United budou silní stejně jako v loňské sezóně, protože Ronaldo a Carlos Tevez je opustili,“ citovala Francouze internetový portál deníku The Sun. „To nám dává velké šance k tomu, abychom byli silnější než oni,“ spřádá plány Anelka.

Rival z Manchesteru mezi favority

„Manchester ztratil dva velké hráče a to dává všem, včetně nás, velké šance zvítězit v Premier League. Náš tým je silný a všichni bojujeme společně. Ale k titulu bude těžká cesta. Je hodně horkých kandidátů, včetně Manchesteru City,“ vzpomněl Anelka pravděpodobně nového soupeře v boji o přední příčky, do jehož řad v létě přišli Barry, Santa Cruz, Adebayor a právě Tevez.

Anelka se stal v minulém ročníku s devatenácti brankami nejlepším střelcem soutěže. A v nadcházející sezóně hodlá být podobně úspěšný. Za svého partnera v útoku by měl nejraději Didiera Drogbu. Oba společně posílal do útoku po odchodu Luize Felipe Scolariho až Guus Hiddink a podle třicetiletého Anelky toto spojení fungovalo výborně.

„Domnívám se, že Drogba a já bychom mohli být nejlepším útočným duem v Anglii, protože jako pár jsme velmi silní. Já se vždy snažím udělat vše pro to, aby Drogba skóroval. Totéž dělá Drogba pro mě. Na hřišti si rozumíme a dobře se doplňujeme. Pokud budeme chtít získat titul v Premier League, musíme jeden druhému vypracovávat gólové příležitosti,“ říká Francouz, jenž působí v Chelsea od loňského roku. „Už když jsem do Chelsea přišel, chtěl jsem hrát právě s Didierem,“ doznal se Anelka.

Chelsea posílil v letním přestupovém období obránce Jurij Žirkov. Bývalému fotbalistovi CSKA Moskva se premiéra v dresu Blues vydařila na jedničku, když se v přípravném utkání proti AC Milán podílel jednou brankou na vítězství 2:1. „Je vidět, že je to opravdu dobrý hráč. Vstřelil branku hned ve svém úvodním zápase. Je to dobrá posila,“ řekl na adresu pětadvacetiletého Rusa Anelka.

Reklama

Související témata: