Hlavní obsah

Fotbalisté Evertonu porazili v přípravě Málagu

LIVERPOOL

Fotbalisté Evertonu v páteční generálce na start anglické ligy porazili Málagu 2:1. O vítězství soupeře Olomouce ve 4. předkole Evropské ligy se již v úvodní dvacetiminutovce postarali Luis Saha a Leon Osman.

Článek

Everton na domácím hřišti přivítal Španěly velkým tlakem a po čtvrthodině hry se ujal vedení po dorážce bývalého útočníka Manchesteru United Sahy. Záhy zvýšil Osman, který se prosadil po individuální akci jihoafrického reprezentanta Pienaara. Další šance však Everton nevyužil a jen potvrdil, proč v přípravě dal pouze jednou více než dvě branky.

Příprava celkově Evertonu nevyšla úplně podle představ. Z deseti odehraných zápasů především s týmy z nižších soutěží vyhrál pouze třikrát. "Nebylo to podle našich představ, ale po většinu přípravy nám chyběly některé opory. Pro úvodní zápas sezony by už měli hrát i Jagielka, Arteta nebo Jo, které trápí lehké zdravotní potíže," uvedl trenér David Moyes.

Ten nasadil proti Málaze sestavu: Howard - Baines, Neville, Lescott, Hibbert - Osman, Fellaini (59. Gosling), Rodwell, Pienaar (70. Baxter) - Saha (76. Vaughan), Cahill (87. Wallace).

Everton zahájí sezónu příští sobotu 15. srpna v duelu s Arsenalem.

Reklama

Související témata: