Hlavní obsah

VIDEO: Ta byla přísná, říká Čech o penaltě a svém vyloučení

LONDÝN

Bylo to přísné rozhodnutí rozhodčího Dowda. Fotbalový arbitr v 51. minutě sobotního duelu na hřišti Wiganu vyloučil českého brankáře Chelsea Petra Čecha za kontakt s Hugem Rodellagou v pokutovém území. Wigan měl navíc výhodu pokutového kopu, který proměnil sám postižený a domácí vstřelenou brankou postavili základní kámen svého vítězství 3:1. „Nebyl jsem posledním hráčem,“ protestuje proti červené kartě Čech.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Naštvaný brankář Chelsea Petr Čech. Vyloučení se mu nelíbilo.

Článek

Celkově to nebyl den fotbalistů Blues. Reprezentační brankář musel v první půli hasit několik gólových příležitostí Wiganu, na jednu však byl krátký. Hlavičkou ho překonal Titus Bramble, který si naskočil na centr N´Zogbii. „Nehráli jsme dobře a já nevím proč,“ vyprávěl pro Guardian trenér Chelsea Carlo Ancelotti, jehož tým prohrál vůbec poprvé v sezóně.

Čech byl na svých oficiálních stránkách otevřenější. „Hráli jsme opravdu špatně. Neplnili jsme to, co jsme si před zápasem řekli v kabině,“ zlobila se jednička Blues mezi tyčemi.

Vyloučení mě překvapilo, říká Čech

„Po změně stran se naše hra zlepšila, dali jsme vyrovnávací branku, jenže pak přišla penalta,“ připomněl Čech pro něj i pro tým osudovou 51. minutu. Rodellega vnikl do pokutového území, škrtl nohou o Čechovu kopačku a skácel se k zemi.

„Penalta byla přísná. Vyloučení mě překvapilo - nebyl jsem totiž naším posledním hráčem, protože za mými zády zabíhal Ashley Cole,“ vysvětloval Čech pravidlo, podle něhož by měl dostat červenou kartu hráč pouze v případě, že fauluje a je posledním před vlastní bránou.

Míč si postavil sám Rodallega a vstřelil rozdílovou branku. Čechův náhradník Hilário navíc inkasoval ještě v nastaveném čase a Wigan tak porazil Chelsea 3:1.

Sedmadvacetiletý Čech navíc bude Ancelottimu chybět i v dalším ligovém kole. A zrovna v utkání, v němž Blues přivítají na Stamford Bridge tým z „velké čtyřky“ - Liverpool. „Liga je ještě dlouhá, máme před sebou spoustu zápasů, v nichž můžeme toto zaváhání napravit,“ věří v konečný úspěch Čech.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: