Hlavní obsah

VIDEO: Ferguson zase naříká, Liverpool nás porazil kvůli rozhodčím

LIVERPOOL

Kouč Manchesteru United Sir Alex Ferguson si zadělal na další potíže. Podobně jako po utkání se Sunderlandem si i po prohře s Liverpoolem neodpustil slovní výtky k rozhodčímu. Podle skotského trenéra byl právě sudí hlavní příčinou prohry jeho týmu na Anfield Road. „Vypjaté zápasy by měli řídit zkušení rozhodčí,“ řekl mimo jiné v narážce na Andreho Marrinera.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Zklamaný kouč Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Ferguson v poslední době ztrácí kontrolu nad svými nervy. Anglická Fotbalová asociace ještě stále řeší jeho nařčení na adresu rozhodčího Alana Wileyho, o němž Ferguson prohlásil, že nemá fyzickou kondici a tudíž nestíhá být u zákroků včas. Skot se tehdy do muže s píšťalkou pustil po ztrátě dvou bodů - jeho Manchester remizoval se Sunderlandem jen 2:2.

A teď v nedělním utkání s Liverpoolem, který zažíval nejhorší vstup do sezóny od roku 1987, v němž byly jeho ovečky v jasné pozici favorita, ztratil všechny tři body po prohře 0:2. A první místo musel obhájce trofeje přepustit Chelsea.

Ferguson tentokrát neútočil na kondiční připravenost rozhodčího, nyní za chyby prý mohl Marriner proto, že příliš podlehl atmosféře na Anfield Road. Dlouholetý stratég na lavičce Rudých ďáblů si během zápasu všiml několika nepřesných výroků, které podle jeho mínění stály klub bodový zisk.

Trnem v oku Carragher

Nezamlouvala se mu zejména hra domácího Jamieho Carraghera. První z Fergusonem vytipovaných střetů se odehrál v první půli, v níž kapitán domácího celku srazil Michaela Carricka v pokutovém území. „Kdyby to bylo mimo šestnáctku, určitě by to zapískal, nařídil by přímý kop a ještě by udělil žlutou kartu,“ rozčiloval se Ferguson. „Ale protože se celá situace odehrála ve vápně, dělal, jako by se nic nestalo,“ pokračoval.

Těsně před koncem utkání srazil tentýž obránce Liverpoolu Michaela Owena, který se řítil do nadějné situace. Carragher za zákrok inkasoval žlutou kartu. „Také špatné rozhodnutí! Všem je jasné, že měl být vyloučen. Sudí stál několik metrů od incidentu a musel ho vidět. Kdyby dostal Carragher červenou kartu, hráli by pod mnohem větším tlakem. Byl to jejich nejlepší obránce,“ vysvětloval Ferguson.

„Vypjaté zápasy by měli řídit zkušení sudí. A nejsem si jistý, zda jím pan Marriner je,“ rýpl nakonec Ferguson do rozhodčího.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: