Hlavní obsah

VIDEO: Figueroa se úžasně trefil z vlastní půlky a uchvátil Anglii

LONDÝN

Parádní trefou z vlastní poloviny hřiště Maynor Figueroa doslova omráčil fotbalovou Anglii. Prosadil se navíc z přímého kopu a prokázal tak výtečnou techniku a pohotovost. Jeho povedená rána pomohla Wiganu k bodu za remízu 2:2 na hřišti Stoke, především se ale stala námětem fotbalových hovorů ve všech anglických hospodách.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Levý bek z Hondurasu dokonale zaskočil domácího gólmana Thomase Sörensena, když míč z trestňáku napálil z vlastní půlky rovnou na jeho bránu, balón přitom dokonale zaplachtil do pravého horního růžku.

„Byl to nejúžasnější gól v historii Premier League?“ ptala se okamžitě v titulku fotbalového zpravodajství internetová odnož britského deníku Daily Mail. Fotbaloví komentátoři si okamžitě sami odpověděli, že šlo „zcela jistě o nejlepší branku v letošním ročníku a s největší pravděpodobností i v celé ligové historii“.

Velká porce fotbalové drzosti

Figueroa se přes noc stal velkým hrdinou, avšak o svém triumfálním gólu se příliš rozpovídat nemohl. Nemluví totiž moc dobře anglicky, a tak po převzetí ceny pro nejlepšího muže zápasu jen opakoval: „Moc vám děkuji.“

Proto za něj hovořil trenér Wiganu Roberto Martinez. „Maynor to s balónem moc dobře umí, to nám všem pravidelně dokazuje na tréninku. Proto mě tahle technicky povedená rána až tak nepřekvapila,“ uvedl kouč. „Něco jiného je ale fotbalová drzost, kterou předvedl a jíž musíte mít, pokud chcete vstřelit takovýhle gól. Tím mě překvapil. Jsem si jist, že jeho trefu budeme často vídat v televizi,“ dodal Martinez.

Ke zřídka vídanému gólu se vyjádřil i gólman Sörensen. „Žádný brankář nechce být překonán z půlky, ale někdy holt musíte uznat, že se to protihráči jednoduše povedlo. Rozběhl se a napálil to, na chvíli jsem zaváhal, ale trefil to parádně,“ popisoval smutný brankář.

Vedle parádní trefy Figueroy si vychutnejte také další čtyři nejkrásnější góly uplynulého víkendu v anglické lize.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: