Hlavní obsah

VIDEO: Manchester City rozebral Chelsea, Bridge odmítl podat záletníkovi Terrymu ruku

PRAHA

Fotbalisté Chelsea podlehli v sobotním utkání 28. kola anglické fotbalové ligy doma Manchesteru City 2:4. Chelsea, které chyběl zraněný Petr Čech, místo nějž chytal Portugalec Hilario, dohrávala jen v devíti mužích. Po dvou gólech vstřelili v utkání hostující Carlos Tevez a Craig Bellamy, za domácí se dvakrát trefil Frank Lampard.

Článek

Velkou pozornost přitahovala jedna situace ještě před zahájením duelu. V dresu hostů totiž nechyběl Wayne Bridge, o němž se v minulých dnech napsalo ve spojitosti se zadákem Chelsea Johnem Terrym dost a dost. Stoper Blues měl románek s Bridgeovou partnerkou v době, kdy spolu ještě hráli v londýnském klubu. Levý bek Citizens jej nemůže od odhalení celé aférky vystát, což dokázal, když při tradičním podání rukou hráčům soupeře Terryho vynechal.

Chelsea šla do vedení, ale pak řádili Tevez s Bellamym

V samotném utkání se oba celky nejprve rozkoukávaly, aktivnější směrem dopředu byli podle očekávání fotbalisté domácího FC. Ty dostal do vedení Lampard ve 42. minutě, když využil nedorozumění obránců a střelou ke vzdálené tyči nedal brankáři Givenovi žádnou šanci.

Ještě do konce první půle se ale na druhé straně dokázal prosadit i Tevez. Ten si poradil s dvojící stoperů a náhradník Hilario pomalou střelu po zemi z branky vytěsnit nedokázal. Když pak hned po změně stran prostřelil Hilaria i Bellamy a poslal hostující Citizens do vedení 2:1, bylo s Blues zle.

Citizens se totiž rozehráli k výbornému výkonu a po jedné z akcí se dočkali pokutového kopu. Čtvrthodiny před koncem fauloval v pokutovém území Belletti, dostal červenou a dál Tevezovi šanci zvýšit na rozdíl dvou branek. Argentinec nezaváhal a trenér Ancelotti jen zachmuřeně přemýšlel, co s vývojem utkání.

Navíc když deset minut před koncem poslal sudí Chelsea jen do devíti. Teveze ve středu hřiště sestřelil Ballack a po druhé žluté musel předčasně do sprch. Citizens dokázali přesilovku využít, podruhé v utkání se trefil Bellamy. Mezitím odešel ze hřiště Bridge, který se dočkal uznalého potlesku od řady domácích fanoušků.

Chelsea ještě dokázala korigovat skóre, když vybojoval penaltu Anelka. Pokutový kop jistě proměnil Lampard, to už ovšem běžela první minuta nastaveného času a na další korekci skóre už nezbyl čas.

Ostrý zákrok na Ramseyho, má zlomenou nohu

V podvečerním utkání rozhodl Arsenal o své výhře na hřišti Stoke v poměru 3:1 až v nastaveném čase. Do devadesáté minuty bylo utkání nerozhodné 1:1, v první minutě nastavení však proměnil penaltu Fabregas a o další tři minuty později se trefil Vermaelen, jenž doklepl střelu Tomáše Rosického. Český reprezentant na hřišti strávil závěrečných dvacet minut.

Utkání poznamenalo vážné zranění záložníka Arsenalu Aarona Ramseyho. Při souboji ve středu pole zlomil devatenáctiletému talentu nohu ostrým zákrokem domácí obránce Ryan Shawcross. Ramsey opustil hřiště s kyslíkovou maskou na obličeji a okamžitě zamířil do nemocnice. Trenér Arséne Wenger očekává, že jeho rekonvalescence potrvá až rok.

"Jsem velice pyšný na náš výkon, ale hrozně smutný ze zranění Aarona," uvedl Wenger po vítězství 3:1. "Víme, že jde o vážné zranění. Byl převezen do londýnské nemocnice, kde se rozhodne, zda bude akutně nutná operace, nebo ne. Jediné, co víme jistě, je to, že bude mimo hru velice dlouho."

Televize Sky Sports v přímém přenosu nezařadila opakované obrázky nešťastného okamžiku, protože záběry pokládala za příliš drastické.

Potápějící se Portsmouth, který navíc sužují finanční problémy, si poradil s Burnley, na jeho hřišti vyhrál 2:1.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Chelsea - Manchester City 2:4 (42. a 90.+1 z pen. Lampard - 45.+1 a 77. z pen. Tévez, 51. a 87. Bellamy), Birmingham - Wigan 1:0 (45. McFadden z pen.), Bolton - Wolverhampton 1:0 (45. Knight), Burnley - Portsmouth 1:2 (31. Paterson - 25. Piquionne, 76. Yebda z pen.), Stoke - Arsenal 1:3 (8. Pugh - 32. Bendtner, 90.+1 z pen. Fábregas, 90.+4 Vermaelen). Zápas Hull - Aston Villa byl odložen.

Reklama

Související témata: