Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal chytá druhý dech, další vítězství zařídil slušňák Walcott

LONDÝN

Už čtvrtou výhru v řadě získali v anglické Premier League fotbalisté Arsenalu a vrátili se zpět do boje o titul. Lví podíl na vítězství měl anglický útočník Theo Walcott, který zařídil ve 29. kole rozhodující branku při výhře 3:1 nad nováčkem z Burnley. Kanonýři v tabulce ztrácejí dva body na vedoucí Manchester United.

Článek

Na konci ledna a začátku února Arsenal podlehl Manchesteru United a Chelsea, svým dvěma největším soupeřům o zisk titulu v Premier League, a vše nasvědčovalo tomu, že je vyřazen z boje o vítězství v anglické nejvyšší soutěži. Trenér londýnského týmu, za který hraje i český reprezentant Tomáš Rosický, přesto prohlašoval, že jeho tým ještě neřekl poslední slovo.

A jak se zdá, Wengerova slova se začínají potvrzovat. Jeho svěřenci se odrazili k lepším výsledkům výhrou nad Liverpoolem a v následujících třech zápasech anglické ligy vydobyli devět bodů. Poslední vítězství získali před zraky svých diváků na Emirates Stadium, když porazili Burnley 3:1.

Slušný bojovník

O úvodní branku zápasu se postarala dvojice Nasri, Fabregas. Kapitán Arsenalu přihrál Francouzovi, naběhl si do vápna a dostal od svého spoluhráče milimetrovou přihrávku. Nejlepší střelec týmu se prosadil počtrnácté v sezóně. Krátce po začátku druhé půle sice vyrovnal Nugent, ale přesně po hodině hry vrátil domácím vedení aktivní Walcott.

„Theo je bojovník a všichni to mohli vidět v sobotu. Svým výkonem to dokázal,“ řekl pro oficiální stránky klubu kouč Arséne Wenger. O dvacetiletém útočníkovi se říká, že je velmi hodný chlapec. „Je to slušňák. Ale to neznamená, že je hodný. To je rozdíl. Pokud je někdo slušný, pochází to z výchovy. Je to zkrátka slušný bojovník,“ shrnul Wenger.

Arsenal mohl během druhého poločasu vstřelit další branky a pojistit si tak vedení, nešťastným hrdinou zápasu se však stal Nicklas Bendtner, jenž „splálil“ několik vyložených šancí. Přesto jej fanoušci při každém dotyku s míčem odměňovali potleskem. Nehanil jej ani Wenger. „Celkově se mi jeho hra líbila. Samozřejmě mě nepotěšilo, že zahodil své šance,“ prohlásil.

Obnovené zranění Fabregase

Konečnou jistotu tří bodů tak Arsenalu zajistil až v nastaveném čase Andrej Aršavin, který po hodině hry vystřídal Tomáše Rosického.

Spokojenost francouzského trenéra ve službách londýnského celku kazilo jen obnovené zranění Cesca Fabregase, který znovu laboruje se zraněním podkolenní šlachy a do odvetného úterního utkání Ligy mistrů proti Portu pravděpodobně nezasáhne. Arsenal v úvodním utkání prohrál 1:2.

V Premier League je Arsenal na třetím místě za vedoucím Manchesterem United a Chelsea. Tým Alexe Fergusona má na Kanonýry náskok dvou bodů, Chelsea je nad Arsenalem pouze díky skóre, ale Blues mají zápas k dobru. Arsenal se v nadcházejícím kole představí na hřišti Hullu, United přivítají Fulham a Chelsea hostí West Ham.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: