Hlavní obsah

Čech se vrátil s nulou, Chelsea rozstřílela Portsmouth 5:0

LONDÝN

Brankář Petr Čech má za sebou úspěšný návrat po měsíčním zranění, čistým kontem dnes pomohl fotbalistům Chelsea k vysoké ligové výhře 5:0 na hřišti Portsmouthu. Dvěma góly se o to postarali Didier Drogba a Florent Malouda, trefil se i Frank Lampard.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Petr Čech

Článek

Chelsea tak napravila předchozí neúspěchy a zůstala v boji o titul. Navíc si výrazně vylepšila skóre, které by v závěru mohlo rozhodovat. Na druhém místě má ztrátu jediného bodu na vedoucí Manchester United, o bod zpět je Arsenal.

Čech nechytal od 24. února, kdy si v utkání s Interem Milán v Lize mistrů poranil lýtkový sval. Tentokrát však již v brance Chelsea nechyběl.

Hlavní postavou zápasu však byl brankář Portsmouthu David James, i když moc velkou radost z toho neměl. Po půlhodině hry totiž při pokusu o odkop promáchl a dobíhající Drogba bez problémů zamířil do prázdné branky. Jamesova chyba tak odstartovala jasnou výhru hostů.

Definitivně rozhodl po změně stran dvěma góly Malouda. Podruhé se trefil i Drogba, který tak má na kontě již 24 ligových branek a dotahuje se na vedoucího Wayna Rooneyho, který dal o dva góly více.

Anglická fotbalová liga:
2. kolo:
Manchester City - Everton 0:2 (33. Cahill, 85. Arteta).
29. kolo:
Aston Villa - Sunderland 1:1 (30. Carew - 22. Campbell), Portsmouth - Chelsea 0:5 (32. a 77. Drogba, 50. a 60. Malouda, 90.+1 Lampard), Blackburn - Birmingham 2:1 (5. a 67. Dunn - 55. McFadden).

Reklama

Související témata: